BLOG

Foodblabla goes Italy, final update

Zoals belooft nog een laatste update voor jullie van de vakantie in Toscane.

Helaas kwam aan al dit moois weer een einde. Ondertussen ben ik alweer begonnen met werken, maar mis het Toscaanse landschap, de mensen, het heerlijke eten en het strand in Livorno erg!

Ontbijt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste week van de vakantie hebben we nog wat aandacht besteed aan fotografie. In het huis hadden ze namelijk erg mooi en veel servies. Ook hebben we nog wat steden bezocht. Zo zijn we in Siena en twee keer Florence geweest (Florence was maar 15 minuten rijden…)

IMG_2283 copy IMG_2279 copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Siena heb ik mijn eigen kookschort laten maken met de naam “Jacqy’s foodblabla” erop. Het is een echt Italiaans kookschortje zoals de nonna’s ze hier ook dragen.  Verder heb ik hier vooral gekeken naar de toeristen, en de kleine winkeltjes. Voor de lunch namen we een goed glas wijn had Sander een lekkere lasagne en ik een bordje Gnocchi. Het was even zoeken naar een plekje waar het niet zo toeristisch was, maar dat is lastig daar, zelfs in het naseizoen is het erg druk in Siena.

foodblabla_009   IMG_2306 copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen we de eerste keer naar Florence gingen, hebben we de overdekte markthal, de Mercato Centrale  bezocht, je kijkt je ogen uit, te veel lekkers en te veel om te proeven, geen veilig terrein voor een foodie, ik was er bijna niet weg te krijgen. Voor de lunch aten we een in de houtoven gebakken pizza, heerlijk!

foodblabla_008   foodblabla_007   foodblabla_006

 

 

 

 

 

 

In Florence hebben we veel rond geslenterd en mooie foto’s gemaakt van producten, maar ook van de mooie mensen en het leven in deze twee steden. Naast eten, heb ik ook een tassentik… Uren heb ik  geprobeerd een tas te kopen in Florence. Op de markten lijken de tassen van leer te zijn maar schijn bedriegt, en er wordt ontzettend veel onderhandelt met de prijs en de verkopers zijn zo opdringerig , dat ik  er op het laatst echt genoeg van had…dan maar geen tas! (inmiddels ben ik al verliefd op een tas hier in de buurt! 😉 ..hij is bruin en erg stevig en onverwoestbaar en wel van leer!

Tijdens ons tweede bezoek aan Florence waren we opzoek naar een plekje om een lekker broodje te eten, en kwamen terecht in een gezellig klein eettentje genaamd ‘ino  (en nog behoorlijk bekend ook!) hier verkopen ze mega lekkere knapperige panini met hippe frisdrankjes, de broodjes kosten wel iets meer dan gemiddeld maar dat is het wel waard, in tijden heb ik niet meer zo’n heerlijk belegd broodje gegeten.

foodblabla_001

 

 

 

 

 

 

 

Van al dat shoppen en lopen kregen wij dorst en toen Sander het cafe van Brew Dog  zag, trok hij mij gelijk mee naar binnen. Hier gaan we een biertje drinken. Hier kan je van de Amerikaanse brouwer BrewDog allemaal aparte biertjes krijgen. Wat we hadden weet ik niet meer, maar het was erg lekker!

foodblabla_002 foodblabla_003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de terugweg naar het huis heb ik nog de laatste boodschappen gedaan, zodat ik thuis ook nog een voorraadje heb J en nog lekker Italiaans kan koken. Ik heb al een paar bijzondere recepten apart liggen die ik zeker met jullie ga delen!

4L1Q1561 copy foodblabla_004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liefs Jacq.

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.