Hallo allemaal!
Wij staan in 100% NL Magazine.
Het nieuwe magazine van 100% NL is uit. Voor ons is dit een speciale uitgave, want hier staan een paar recepten van Jacqueline in. Een tijd geleden mocht Jacq een paar recepten insturen om op de nieuwe website van 100% NL te plaatsen, dit hebben wij dus gelijk gedaan. De redactie was zo enthousiast dat ze ons gelijk in het magazine van maart/april gingen plaatsen op één pagina.
Gister was het zover, in onze brievenbus lag het nieuwe magazine. Jacqueline en ik scheuren het blad uit de verpakking en gingen gelijk op zoek naar ons recept, en wat blijkt, het zijn DRIE pagina’s geworden. Hoe mooi is dat?
Daarom schrijf ik even dit stukje, om iedereen te te laten weten dat ik erg trots ben op Jacqueline en op wat zij de afgelopen tijd met Foodblabla bereikt heeft.
Dan te bedenken dat wij dit eerst als hobby deden. Jacqueline kookt graag en ik fotografeer graag. Op 5 februari 2011 hadden wij een wild idee. Zullen wij eens samen een foto maken? Jacq ging koken en ik maakte de foto en dus, onze eerste “foodfoto”. Een spinaziesoep.
Sinds die dag zijn wij wekelijks bezig met met het koken, fotograferen en het genieten van lekker eten. Wij vonden het zo leuk dat Jacqueline een eigen website maakte, eerst was het alleen een pagina op Facebook en daarna een eigen website (www.dolopsoep.nl). Zoals je aan onze eerste foto kan zien, waren wij “Dol op soep” Maar, na zoveel soepjes krijg je ook een keer zin in iets anders, iets vegetarisch, een lekker stuk vis, een taart… Wat doe je dan? Na vele namen en wilde ideeën zijn wij uitgekomen bij Foodblabla, want naast het eten, praten wij er ook graag over. En zo is Foodblabla geboren. En nog steeds allemaal vanuit een passie.
Twee jaar verder zag Jacqueline in het blad Elle eten een inschrijving voor een foodstyle contest staan, en voor ik iets kon zeggen had ze ons beide ingeschreven. En ja, het was voor ik iets kon zeggen, want tijdens de finale kwam ik er achter dat ze ons blijkbaar als team had ingeschreven. Dus van links naar rechts Sander Damen, Jacqueline Sluijter en Elle Eten.
Helaas hebben wij niet gewonnen maar wel de bevestiging gekregen dat wij goed doen. Nu een paar jaar later vinden wij het nog steeds leuk, iedere keer als wij bezig zijn lachen en genieten wij. Wel gaat het “hobby” er steeds meer af, worden wij steeds kritischer en worden ook steeds vaker gevraagd voor kook- en fotografieopdrachten of voor het schrijven van een stukje over een winkel of restaurant.
Dus wie weet wat de komende jaren zal brengen. Voor nu ben ik trots op wat wij al bereikt hebben, en kan ik niet wachten op het volgende avontuur met Jacqueline.
Lieve groet,
Sander Damen
Fotograaf, bourgondiër en man van Jacqueline
3 Comments
Manuela Hulleman
29 februari 2016 at 10:59goed bezig!!!
Ria en Fred Sluijter
29 februari 2016 at 13:16Jacqueline en Sander,
Wij zijn heel trots, om dit met jullie te mogen delen en mee te maken.
Jullie passie met eten is puur en echt, super en gaaf!
Succes met alles wat mooi is en lekker…..
Eliza Janssen
29 februari 2016 at 20:53Top!