Het is lente!
Nodig je vrienden en familie uit en geniet van deze gegrilde Lamskoteletten met peterseliepesto en parelcouscous.
Heerlijk met een glas Don Mendo Gran Reserva Spanje. Deze heerlijke Spaanse rode wijn heeft met een rijke geur van gebald rood fruit, cacao en een vleug zachte vanille van romig eikenhout smaakt heerlijk bij een gerecht als lamskoteletten. De Don Mendo is lekker mals breed en sappig van smaak met zoete vleeskersen en een hint van donkere chocolade dat perfect combineert met mals lamsvlees.
Enjoy!
Servings |
4personen |
Servings |
4personen |
- 8 à 10 lamskoteletten
- 2 el sesamolie
- 5 el honing
- Voor de pesto
- 1 bos platte peterselie
- 150 g gepelde walnoten
- 1 teen knoflook geperst
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
- 1/2 dl goede biologische olijfolie
- 1/2 zeezout
- geraspte schil van een biologische citroen
- Voor de couscous
- 200 g parelcouscous
- 1 hand gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
- 2 el olijfolie
- sap van een halve biologische citroen
- fijngehakte peterselie naar smaak
- 1/2 rode peper fijngehakt
- zout naar smaak
Ingredients
|
- Maak eerst de pesto, meng hiervoor alle ingrediënten voor de pesto door elkaar in een food processor of blender, doe het in een schaaltje en zet in de koelkast.
- Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en meng de olijfolie, stukjes abrikoos en de rode peper erdoor en maak op smaak met zout en de gehakte peterselie, zet apart.
- Voor de marinade van het vlees roer je de sesamolie en de honing door elkaar, bestrijk hiermee de lamskoteletten, dit gaat heel makkelijk met een kwastje.
- Verhit een grillpan en grill de koteletjes voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten totdat ze een mooie grillstreep hebben. Haal ze uit de pan en laat ze rusten voor 5 minuten. Serveer de lamskoteletten met de peterseliepesto en de lauwwarme parelcouscous.
8 Comments
Jan Wilpstra
8 april 2016 at 16:18Vervelend
Erika Op ten Berg-Grashoff
9 april 2016 at 01:22Lekker parelcouscous erbij 😀
Foodblabla
9 april 2016 at 17:23Lekker😊
Mildred Kuster-Krin
9 april 2016 at 19:08Lekker
Peter-Paul van Tuijn
9 april 2016 at 19:10MM lekker !
Angelique van Rijn
9 april 2016 at 20:56Heerlijk
Lily Elisabeth Smeijsters
10 april 2016 at 12:41Heerlijk
Kevin Wong
10 april 2016 at 16:53Maakt niets uut…Lambschops are the Best:)