HOOFDGERECHT

Gegrilde Lamskoteletten met peterseliepesto en parelcouscous

6 april 2016

Het is lente!

Nodig je vrienden en familie uit en geniet van deze gegrilde Lamskoteletten met peterseliepesto en parelcouscous. 

Gegrilde Lamskoteletten

Gegrilde Lamskoteletten

Heerlijk met een glas Don Mendo Gran Reserva Spanje. Deze heerlijke Spaanse rode wijn heeft met een rijke geur van gebald rood fruit, cacao en een vleug zachte vanille van romig eikenhout smaakt heerlijk bij een gerecht als lamskoteletten. De Don Mendo is lekker mals breed en sappig van smaak met zoete vleeskersen en een hint van donkere chocolade dat perfect combineert met mals lamsvlees.

Enjoy!

Lamskoteletten

Lamskoteletten


Gegrilde Lamskoteletten
Gegrilde Lamskoteletten met peterseliepesto en parelcouscous
Gegrilde Lamskoteletten met peterseliepesto en parelcouscous
Recept Afdrukken
Porties
4personen
Porties
4personen
Instructies
  1. Maak eerst de pesto, meng hiervoor alle ingrediënten voor de pesto door elkaar in een food processor of blender, doe het in een schaaltje en zet in de koelkast.
  2. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en meng de olijfolie, stukjes abrikoos en de rode peper erdoor en maak op smaak met zout en de gehakte peterselie, zet apart.
  3. Voor de marinade van het vlees roer je de sesamolie en de honing door elkaar, bestrijk hiermee de lamskoteletten, dit gaat heel makkelijk met een kwastje.
  4. Verhit een grillpan en grill de koteletjes voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten totdat ze een mooie grillstreep hebben. Haal ze uit de pan en laat ze rusten voor 5 minuten. Serveer de lamskoteletten met de peterseliepesto en de lauwwarme parelcouscous.
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

8 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.