Hi lieve foodlovers,
Voor By the Grape heb ik weer een paar mooie wijn spijs combinaties mogen maken. Dit keer maakte ik gnocchi met gemengde paddenstoelen.
Happiness is having comfort food in the middle of the week.
Wijn & Spijs:
”Het aardse karakter van de wijn past uitstekend bij de paddenstoelen in dit gerecht. De kruiden in de gnocchi sluiten naadloos aan bij de kruidige toets in de wijn. Heerlijke combinatie, vooral omdat de wijn er nog fruitiger van wordt en daardoor het geheel in balans brengt.”
”Één van mijn favoriete wijngebieden. Geeft namelijk wijnen met enorme concentratie, finesse en elegantie. Wat ’n smaak deze wijn. Bessen, cassis, bramen, zoethout, mokka en stevige structuur. Lange zachte afdronk.” – Chantal Driesen, By the Grape
”Granza een verbastering van ‘Garanzia’? Ik weet het niet zeker, maar ik denk van wel! Deze Ribera del Duero, de roodpaarse beroemdheid uit het noordwesten van Spanje, staat namelijk garant voor herkenbaarheid. Bramen, kersen, pruimen, aardbeien. De hele fruitkraam, zoals het een goede Tempranillo betaamt, komt voorbij. Maar de hoofdrol wordt opgeëist door de o zo herkenbare melange van zachte vanille en fijngemalen witte peper. De afdronk bevat robuuste tannine, maar zonder de primaire smaken te overmeesteren. Houd je van Spanje? Houd je van Tempranillo? Voor Granza geldt: “What you see is what you get!” Succes gegarandeerd!” – Gert-Jan Boone, Wijncolumnist
- 500 g gemengde paddestoelen naar keuze
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 knoflookteen geperst
- 100 ml rode wijn
- 200 ml groentebouillon
- 125 ml kookroom
- rasp van 1/2 citroen
- 5 takjes verse tijm
- 2 el olijfolie
- 1 à 2 tl truffelolie
- peper/zout
- parmazaan
- 1 pak gnocci
Ingrediënten
|
- Boen de paddenstoelen schoon met een borsteltje en hak of scheur ze in grove stukken.
- Zet een pan op het vuur met ruim water en wat zout, breng aan de kook.
- Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag wat olijfolie op matig vuur, en fruit de ui aan met 2 takjes tijm en de knoflook. Haal de uien uit de pan en houd ze apart. Zet het vuur hoger en bak nu de paddenstoelen totdat zo mooi bruin van kleur zijn, haal ook deze uit de pan en houd ze even apart.
- Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Blus de warme koekenpan af met de wijn laat voor 1 minuut koken, doe dan de bouillon en resterende tijm erbij, en laat nog eens 10 minuten koken. Voeg dan de limoenrasp en room toe, roer voorzichtig de paddenstoelen en uien erdoorheen. Laat alles nog even goed warm worden en maak dan op smaak met de truffelolie.
- Serveer de paddenstoelensaus met de warme gnocchi en strooi er flink wat van de geraspte Parmezaan overheen.
No Comments