Hi foodlovers!
“Zo heb je bloemkool nog nooit gegeten”.
Meer smaak, meer vitamientjes, en gezonder dat is dubbel genieten wat wil je nog meer.
Tip; varieer met een kruidenmix zodat je iedere keer weer van een ander smaakje kan genieten.
Enjoy!
Porties | Passieve Tijd |
3 a 4personen | 25 a 30minuten |
Porties |
3 a 4personen |
Passieve Tijd |
25 a 30minuten |
- 1 grote bloemkool
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilivlokken (Optioneel)
- 1/2 tl gemalen zeezout
- Verse tijm of peterselie
- olijfolie
- aluminiumfolie
- bakpapier
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor 250 graden
- Mix alle kruiden door elkaar in een kommetje.
- Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de plakken bloemkool met olijfolie aan beide kanten en bestrooi met de kruidenmix.
- Dek de bloemkool af met groot stuk aluminiumfolie en bak de bloemkool in de oven eerst voor 10 minuten, verwijder de folie, zet de oven terug naar 200 graden en bak nog eens voor 10 a 15 minuten.
- Haal na baktijd uit de oven en garneer met verse tijm of peterselie naar smaak.
- Enjoy!
9 Comments
Adriana
12 oktober 2021 at 17:45Heerlijk recept !
Jacqueline Sluijter
12 oktober 2021 at 19:41hi Adriana,
Bedankt geniet ervan!
Olga
1 januari 2022 at 20:34Fantastisch !
Lauren
3 augustus 2022 at 15:11Mijn vriend houdt niet van bloemkool, maar op deze manier vond hij het heerlijk! Bedankt!
Ellen
11 februari 2023 at 17:58Een hele goede oplossing als je geen gekookte bloemkool lust! Erg smakelijk, nu al voor de 3e keer gemaakt.
Marijn
17 mei 2023 at 16:52Lijk me een goed recept
Selena
4 juli 2023 at 16:32Kan je ook iets anders gebruiken in plaats van aluminiumfolie?
Groetjes,
Selena
Hobbykok Will
21 augustus 2023 at 12:57Dit bloemkool recept smaakt voortreffelijk. Meerdere malen gemaakt en ze smullen ervan, en het bord is smaakvol opgemaakt. Lekker
Jacqueline Sluijter
9 december 2023 at 10:54wat goed om te horen , hier ook favoriet