Niet smaakt beter dan je eigen gemaakte in de oven gebakken noten, met een heerlijk crunchy suiker laagje en de smaak & geur van kerst.
- 25 g roomboter
- 150 g fijne kristalsuiker
- 35 g rietsuiker
- 1 tl fijn keukenzout
- 2 el speculaaskruiden
- 1 eiwit
- 1 tl vanille-extract
- 1 el whisky, bourbon of water
- 300 g ongezouten pecan noten
- bakpapier
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de boter erop schuif in de oven en laat de boter volledig smelten.
- Zet de oven terug naar 130 graden.
- Meng in één kom de suiker, zout en speculaaskruiden door elkaar.
- Klop in een andere kom de eiwit samen met de drank(of water) vanille extract schuimig. Roer de pecan noten door het eiwitmengsel, en hussel ze daarna met je handen door het suikermengsel. Zorg ervoor dat de suiker goed rondom de noten zit en stort de noten op de bakplaat bij de gesmolten boter, verdeel ze over de gehele bakplaat.
- Bak ze 60 minuten goudbruin en crunchy, schep de noten tijdens het bakken elke 15 minuten even om.
- Laat de noten na baktijd 10 minuten afkoelen. In een afgesloten bak 1 week houdbaar.
No Comments