Hi Foodlovers!
We krijgen er maar niet genoeg van, Pompoen, in alle soorten en maten.
Dit keer heb ik deze kleine Cuties gevuld met onder andere Pastinaak en een heerlijk pittige kaas, dus een vegetarische variant.
Serveer de gevulde pompoentjes met een heerlijke winterse salade naar keuze.
Enjoy!
[av_one_half first]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[/av_one_half]
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- 4 kleine Pompoenen ongeveer net zo groot als een sinaasappel
- 1 grote ui fijn gesnipperd
- 2 Pastinaken schoon en in kleine blokjes gesneden
- 1 ei geklutst
- 1 el grove mosterd
- 2 el Parneermeel
- 200 g Oude Hollandse geitenkaas
- 50 g roomboter
- 1/2 bosje peterselie fijn gehakt
- paar takjes tijm alleen de blaadjes
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd van de pompoen een dekseltjes af en eventueel een dun schijfje van de bodem om het pompoentje goed te laten staan.
- Schep voorzichtig alle zaden eruit en schraap de hele binnenkant uit met een grote lepel. Het vruchtvlees kan blijven zitten, doordat de pompoen gaart in de oven kan je dat mee-eten.
- Verhit een klont boter in een koekenpan en voeg de ui, pastinaak en de tijm toe. Bak op niet al te hoog vuur tot de ui zacht is en breng op smaak met royaal zout en peper.
- Schep de groente in een kom om af te koelen. Voeg dan de kaas, het geklutste ei, mosterd en de peterselie toe en roer door elkaar.
- Vul de pompoentjes met het mengsel, zet de deksels er weer op zet ze op een bakplaat, en bak de pompoentjes in de oven voor Ca. 1 uur.
- Serveer de pompoen met een Winterse Salade.
- Enjoy!
No Comments