Ingrediënten
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 blik gepelde tomaten van 400 gram
- 3 grote rijpe tomaten
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- baslicum
- zeezout en zwarte peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Voorbereiding Het meeste werk is het voorbereiden. Wortel schillen en in plakken snijden, bleekselderij in stukjes snijden, ui pellen en in stukken snijden, knoflook pellen en in plakjes snijden en de tomaten in stukjes of partjes snijden. Bereidingswijze Olie in de pan en deze verwarmen op een matig vuur. Als de olie voldoende heet is, doe de wortel, bleekselderij, ui en knoflook erin en schep deze geregeld om. Voor ongeveer tien minuten tot een kwartiertje laten bakken, totdat de wortel zacht is en de ui een beetje begint te bruinen. Neem een andere pan, doe daar ongeveer 1 liter water in, laat deze koken en los het bouillonblokje hierin op. Doe de groenten en het water met bouillon bij elkaar. De gepelde tomaten gaan hier ook direct bij, evenals de verse tomaten. Goed roeren en breng het geheel weer aan de kook. Laat de pan met tomatensoep nog tien minuten sudderen op laag vuur. Als laatste gaan er wat basilicumblaadjes bij. Haal de pan van het vuur. Breng de soep op smaak met zout en peper. De soep is nu zo goed als klaar. Als allerlaatste: Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. De soep in borden of kommen scheppen. Een blaadje basilicum erop, staat leuk en serveer. Eventueel nog wat crème fraîche of room erdoor roeren. Enjoy!
No Comments