Deze hartige muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met de bieslookboter.
Mmmm te lekker!
[av_one_third first av_uid=’av-5akvuu’]
[/av_one_third]
[av_one_third av_uid=’av-44f6ie’]
[/av_one_third]
[av_one_third av_uid=’av-1yleba’]
[/av_one_third]
- 275 gram bloem
- 1 el bakpoeder
- 1 tl zout
- 2 eieren
- 2 à 3 lente-uitjes in fijne ringen gesneden
- 225 ml volle melk
- 1/4 rode ui fijngesneden
- 50 gram pittige kaas
- voor de boter
- 125 gram roomboter gezouten roomboter
- 1 handje fijn gesnipperde bieslook
- 1 tl citroenrasp
- 1 handje peterselie
- 1 snufje zwarte peper
Ingredients
|
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom. Klop in een kommetje 1 ei los met de melk en roer dit kort door de bloem (er mogen gerust klontjes in blijven zitten).
Roer de gesneden lente-ui en rode ui en de geraspte kaas door de bloem, ook met zo weinig mogelijk bewegingen.
Verdeel het beslag nu over een ingevet muffinbakblik met twaalf holletjes (leg er als u wilt papieren vormpjes in). Klop het tweede ei los, bestrijk hier de bovenkant van de muffins mee en bestrooi met nog wat extra geraspte kaas.
Bak deze hartige hapjes nu twintig minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen en mooi goudbruin zijn. De muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookboter. Laat hiervoor een half pakje gezouten roomboter (125 gram) zacht worden en roer er de fijngesneden kruiden, de citroenrasp en peper door.
Enjoy!
3 Comments
Ria Sluijter
29 juni 2014 at 17:35Dat ziet er lekker uit..
Foodblabla
5 oktober 2014 at 10:31Haal de zon in huis, en bak deze overheerlijke zomerse muffins vandaag! 😉
Ria Sluijter
5 oktober 2014 at 19:16Ziet er lekker uit!