BLOG

Het is weer BBQ-tijd :)

Het is weer tijd voor de BBQ!…. J

10 fijne BBQ en voedsel tips voor een gezellige warme dag!

 

Eindelijk is het weer warm buiten, en dus kunnen we eindelijk weer heerlijk barbecueën! Er is natuurlijk niets mooier dan op een mooie warme dag al je vrienden en buren uit te nodigen, en ze versteld te doen laten staan met jou verrassende barbecue gerechten. Maar ook natuurlijk je prachtige barbecue, je super sexy BBQ-schort, je heerlijke nagerecht en natuurlijk je zomerse cocktails.

 

Om al deze dingen perfect te hebben zijn er een aantal tips die je kunnen helpen.

1.Welke BBQ: De eerste stap die je moet zetten tot een geslaagd BBQ feest is natuurlijk een BBQ kopen. Maar welke is nu het meest geschikt? De keuzes zijn eindeloos; wil je lekker old-skool of juist mega-hyper-modern? Wil je een pitje erbij of wil je puur alleen een BBQ. Is dit eenmalig of ga je in de zomer zeker 2 keer per week BBQ-en. Let ook op de mogelijkheden van het rooster (los of vast) want hoe lager hoe heter! Allemaal vragen die je kunnen helpen om jou perfecte BBQ te kiezen.

2.Voorbereiding: Begin zeker niet te laat met de inkopen voor je BBQ. Een BBQ is natuurlijk ten eerste vooral bedoeld om te ontspannen dus niemand wil haasten op het laatste moment. Dus zorg dat je weet hoeveel mensen er komen en koop dan vervolgens voor ongeveer 5 personen meer in (uitgaand van een BBQ met een deelnemers aantal van onder de 50).

Op deze manier heb je zeker genoeg vlees in huis. Zorg er ook voor dat je weet wat voor soort mensen er komen zodat je ook hier op kan in spelen. Zitten er bijvoorbeeld vegetariërs bij? Zijn het vooral wijn of bier liefhebbers? Allemaal vragen die je je van te voren moet stellen.

3.Vlees: Op elke BBQ zijn er een aantal soorten vlees die gewoon niet kunnen ontbreken. Denk aan hamburgers, saté-spiezen, worsten, kipfilet etc. Maar denk ook eens aan spareribs, kippenpootjes of souvlaki. Elk soort vlees moet op een andere manier worden bereid. Zo kan je bij worstjes van te voren er even in prikken zodat ze niet open springen. Terwijl je bij het meeste andere vlees dit juist niet moet doen want dan lopen de vleessappen eruit.

Voeg ook eventueel zout pas toe na het bereiden van het vlees, want dit onttrekt vocht van het vlees.

4.Vis: Voor de niet-vlees liefhebbers (ja, ze bestaan) die toch willen BBQ-en is er een mooi alternatief. Wat dacht je van een lekkere zalm (even in aluminiumfolie met olie en kruiden en zo op de BBQ), een tonijnsteak (te koop bij de vishandel), of lekkere garnalen (pellen, maar de staartstukjes laten zitten, wat olijfolie en kruiden en hup aan de spies).

5.Bijgerechten: Naast een BBQ horen natuurlijk ook lekkere salades, stokbrood en patat. Maar probeer ook eens een lekkere gepofte aardappel (in de folie, schil laten zitten, 5 minuten in de magnetron en dan op de BBQ, daarna met kruidenboter en zout eten) of een maiskolf met boter, zout en peper. Zorg dat je meerdere soorten salades hebt zodat er voor iedereen wat is. Probeer ook eens een BBQ met een thema zoals Italiaans of Grieks.

6.Drank: Uiteraard is bier, DE drank voor bij de BBQ. Voor iets meer klasse kan je kiezen voor wijn, maar wil je echt lekker knallen dan kies je voor lekkere shakes en cocktails. Wat dacht je van een honing-watermeloen tonic, een aardbeien daiquiri, of een bosbessen-champagne crush. Doe eens even lekker gek en kies een echt lekker zomerse cocktail voor bij en na je BBQ.

7.Nagerecht: Een vaak vergeten onderdeel van een BBQ is het nagerecht. Even snel een ijsje halen is natuurlijk niet iets wat op jou BBQ zal gebeuren. Leg bijvoorbeeld als bijna iedereen klaar is, een banaan op de BBQ (met schil en al) als de ene kant zwart is draai je hem op tot die kant ook zwart is. Als je hem eraf haalt en de schil verwijdert heb je een heerlijke zoete banaan, een bolletje ijs en wat chocoladesaus erbij en tadaaa! een home-made bananen split.

8.De afwas: Zoals ik net al zei, is een BBQ vooral om van te genieten. Dus wil niemand de mega-afwas achteraf doen. Zorg dus dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van wegwerp bordjes, bestek en bekertjes. Niemand zal dit erg vinden want dit hoort immers toch bij sfeer van een BBQ. Zorg bijvoorbeeld ook dat je de afwasmachine al vast leeg heb, zodat je na afloop de rest er direct in kan zetten.

9.Locatie: Je kan natuurlijk gewoon gaan BBQ-en in je achtertuin, maar je kan ook je hele buurt erbij betrekken en lekker met ze alle op een grasveld gaan zitten. Let vooral ook op de stand van de zon en de windrichting als je je BBQ plek aan het indelen bent.

10.Sfeer: Nogmaals, een BBQ is genieten. Dus doe dat dan ook. Ga niet de hele avond heen en weer rennen, om te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Verdeel de taken een beetje, zo vindt je beste vriend het bijvoorbeeld ook wel even leuk om op het vlees te letten, vindt je moeder dat zij beter de salades kan maken en kan je vanaf het begin even iedereen aanwijzen waar het drinken staat zodat ze dat verder zelf kunnen regelen. Zo kan je zelf ook even lekker eten en genieten van de heerlijke zomerse avond.

‘Ik zeg, kom maar op met de BBQ!’

 

Enjoy!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.