Ingrediënten
- 1 soepkip ca. 1200 gram
- 2 wortels
- 1 prei
- 4 blaadjes foelie
- 2 el selderij
- 8 jeneverbessen
- 2 blaadjes laurier
- 2 uien gepeld en in ringen
- 700 gram knollen en wortels van het seizoen in gelijke blokjes (meiknolletjes, peterseliewortel, pastinaak, knolselderij en of wortel)
- peper en zout
- 50 gram vermicelli
- bladpeterselie voor garnering
Ingrediënten
|
Instructies
Voorbereiding
- Leg de kip in de pan en vul met koud water zodat de kip onderstaat (ca. 5 liter). Voeg de wortel, de ui, de prei, de foelie, de selderij, de jeneverbessen en de laurier toe. Breng dit aan de kook en laat de kip 3-4 uur zachtjes trekken. Schep, zeker in het begin, regelmatig met een schuimspaan het schuim van de soep af. Het water moet net tegen de kook aanblijven. Neem de kip na de kooktijd uit de pan en koel de soep met alle ingrediënten erin. Bewaar de kip en de bouillon vervolgens een nacht in de koelkast.
Volgende dag bereiding:
- Volgende dag bereiding: Schep de volgende dag het vet van de soep af en zeef de soep. Verwijder het vel van de kip, neem het kippenvlees van de botjes en verklein dit. Verwarm de bouillon en voeg de knol- en wortelmix toe. Kook het geheel 20 minuten en maak de soep op smaak met peper en zout. Voeg de vermicelli en de kip toe en kook de kippensoep nog ca. 10 minuten Garneer met de peterselie. Enjoy ! bron, kiprecepten.
No Comments