Hi Foodlovers!
Wij hebben een nieuwe BBQ gekocht, een echte GRILL GURU!
De grill Guru compact is geschikt voor 2 tot 4 personen. Manlief en ik zijn fan, je kan er mee grillen, bakken, langzaam garen of roken echt fantastisch!
Deze kipspiezen met een romige pindasmaak hebben wij op deze BBQ bereidt en zijn extra lekker door de grill smaak.
De zoetzure komkommer en de knapperige pinda’s geven een mooie balans aan dit gerecht.
Enjoy!


Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
4personen | 10minuten | 15 tot 20minuten | 2uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time | Passive Time |
15 tot 20minuten | 2uur |
- 8 kippendijen zonder bot op kamertemperatuur
- 16 prikkers van metaal of hout, let op!! kies je voor hout laat ze dan dan voor 15 minuten weken in water, zodat ze tijdens het bakken niet verbranden op de grill.
- Voor de kipmarinade
- 1 teen knoflook geperst
- 10 g verse gember reraspt
- 100 g pindkaas 100 % met stukjes
- sap van 1 limoen
- 1 el siracha
- 1 el ketjap manis (zoete ketjap)
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tl bruine suiker of palmsuiker
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl zout
- Voor de zoetzure komkommer
- 1 komkommer gewassen in dunne plakjes geschaafd
- 1 rode peper in dunne ringetjes gesneden
- 1/2 rode ui in dunne plakjes geschaafd
- 100 ml azijn
- 6 el suiker
- 1 tl zout
Ingredients
|
- Begin met het maken van de zoetzure komkommer en het marineren van de kip.
- Breng in een steelpan de azijn, suiker, zout aan de kook en haal direct van het vuur. Doe de plakjes komkommer, rode peper en ui in een schaaltje of schone inmaakpot en schenk voorzichtig de lauwwarme zoetzure dressing er overheen, laat 30 minuten op smaak komen in de koelkast.
- Roer in een ruime kom alle ingrediënten voor de marinade van de kip door elkaar.
- Leg de kippendijen in de marinade en masseer goed in de kip, laat 1 uur afgedekt marineren.
- Rijg 2 spiesen door iedere kippendij en grill de kip op de BBQ of grillpan voor 15 tot 20 minuten gaar en bruin.
- Eet de kipspiezen samen met de zoetzure komkommer en garneer met gehakte pinda’s.
- Enjoy!
No Comments