kookboek plenty

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, granen en paddenstoelen.

Recensie(s)


De auteur groeide op in Israël en kwam in Londen terecht waar hij met de Palestijn Sami Tamimi de eerste eetwinkel Ottolenghi opende (er zijn er nu vier). Daar is het assortiment hapjes en maaltijden duidelijk geïnspireerd op hun thuiskeuken: die van het Midden-Oosten en de Middellandse Zee met vooral groente en granen, boordevol smaken. The Guardian vroeg Ottolenghi een vegetarische column te schrijven, hoewel hij geen vegetariër is en die columns vergrootten het succes van de winkel. In dit boek zijn de recepten verdeeld op groentesoort: wortelgroenten, de uienfamilie, paddenstoelen, courgettes en andere pompoenen, paprika’s en chilipepers, aubergines enzovoort. Elke groente vormt steeds een inspiratie voor nieuwe recepten zonder vlees waarbij wel (geiten)kaas en eieren worden gebruikt. De recepten zijn voor thuis goed uitvoerbaar, de meeste ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Wel worden Nederlandse alternatieven voor geitenkaassoorten gemist. Een kookboek vol prachtige foto’s. Met alfabetisch soortregister met recepten. Fantastische inspiratie voor groenteliefhebbers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *