Een spicy Aziatisch gerecht met grote witte bonen (in plaats van Tofu) en rul gebakken gehakt in een pittige rode chilisaus (pittig) die tintelt op je tong door de gemalen zechuanpeper die je op het laatst toevoegt aan de Mapo beans.
- 50 ml neutrale olie
- 300 g rundergehakt
- 2 el lichte miso pasta
- 1 el chilivlokken
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 stuk verse gember geschild en geraspt (5cm)
- 1 bos lente ui
- 150 ml water
- 1 blik of pot butter beans 400 g (lima bonen)
- 1 tl szechuanpeper fijngemalen
Ingrediënten
|
- Snijd het witte gedeelte van de lente ui in kleine ringetjes en snijdt het groene gedeelte grof.
- Verhit 2 el olie in de wok, voeg het gehakt toe en bak rul en gaar op hoog vuur dit duurt ongeveer 5 minuten. Haal gebakken gehakt uit de wok en houdt apart in een schaaltje.
- Zet het vuur zachter, voeg 2 el olie en de miso pasta toe aan de pan en bak een paar minuten, doe de chilivlokken erbij, wacht tot de olie rood begint te kleuren, voeg dan de gember en knoflook toe. Na 2 minuten voeg je het water toe en roer je de lente ui, gehakt en bonen erdoorheen , laat alles nog even goed pruttelen en laat het iets indikken.
- Tot slot strooi je de szechuanpeper over het gerecht. Lekker met witte rijst of noedels
1 Comment
loida
5 maart 2022 at 20:25I like your recipes.thank you