Hi foodlovers,
Deze Mexicaanse tortilla taart is een heerlijk gerecht waar je met 4 man van kan eten.
Hij is opgebouwd uit verschillende laagjes met een mengsel van groenten, gehakt, kaas en bonen.
Enjoy.
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- 2 el olijfolie
- 500 g half om half gehakt
- 1 zakje Santa Maria Taco seasoning mix
- 1 ui fijngesnipperd
- halve rode paprika gewassen en in blokjes gesneden
- halve groene paprika gewassen en in blokjes gesneden
- halve gele paprika gewassen en in blokjes gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 1 potje Chunky wrap Salsa medium Santa Maria
- 1 zak rode en bruine bonen mix van Hak
- 1 zakje geraspte oude kaas 175 g
- 1 pak Tortilla Santa Maria original medium
- 100 g geraspte Mozzarella
- 1 ei geklutst
- 2 el paneermeel
- 1 springvorm 20 cm
- voor de garnering
- Griekse yoghurt
- plakjes avocado
- tomaatjes
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven 180 graden hete lucht.
- Verhit een koekenpan met 1 el olie en bak hierin het gehakt rul en bruin aan, voeg zakje kruidenmix, ui, paprika blokjes en knoflook toe aan het gehakt en bak al roerend voor 2 à 3 minuten mee.
- Voeg de bonen toe en giet de salsa erbij plus een scheut water, breng alles aan de kook en laat het vocht zoveel mogelijk verdampen dit duurt een paar minuten. Haal van het vuur en laat het mengsel licht afkoelen.
- Roer de oude geraspte kaas, geklutst ei, paneermeel door het gehaktmengsel en meng alles goed door elkaar.
- Vet de springvorm in met wat olie, en leg een tortilla op de bodem van de vorm.
- Schep een paar flinke lepels gehaktmengsel over de tortilla strijk glad met een lepel en herhaal dit nog 4 maal, eindig met een tortilla on top en strooi hier de geraspte mozzarella overheen, in totaal gebruik je hiervoor 6 tortilla’s.
- Bak de taart voor 25 tot 30 minuten in de oven. Haal de taart na baktijd uit de en laat deze vijf minuten afkoelen. Garneer met de yoghurt, plakjes avocado en tomaat.
No Comments