Hallo foodlovers!
OMG…wist ik veel dat dit een succes zou worden!?!? Bedankt voor jullie leuke reacties!
Iets lekkers maken zonder oven? Het kan!!!
In het weekend maakte ik deze overheerlijke bonbonnetjes gevuld met pindakaas, cranberry’s en M&M’s, en omdat ik dit yum gevoel niet alleen wil voelen moeten jullie deze M&M’s peanuts choco bites gewoon maken.
Koop voor dit recept 1 pot goede pindakaas, liefst zonder toevoegingen bv. 100% pindakaas met stukjes pinda (AH). Pure pindakaas is steviger van structuur en smaakt lekkerder en is gezonder.
Meestal zit er wel een laagje olie op de pure pindakaas, schrik dan niet, je moet het van te voren dan ook even goed door roeren. Pure pindakaas is meestal wel wat duurder maar de smaak is puur en overheerlijk, na 1 keer proeven wil je niets anders meer.
- 100 g pindakaas bv. 100% pindakaas van AH
- 150 g poedersuiker
- 100 g M&M's pinda gecrushed met de bolle kant van lepel. houdt een paar apart voor de garnering
- 50 g gesmolten boter kokosolie mag ook
- 1 grote reep chocolade (bv. 70% cacao)
- 1 handje cranberries of rozijnen(optioneel)
- bakpapier
Ingredients
|
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed door elkaar, totdat het een stevig geheel is.
Rol er met je handen mooie gladde balletjes van.
Bewaar in de koelkast voor minimaal 1 uur.
Smelt de chocolade au bain-marie en rol de balletjes 1 voor 1 door de gesmolten chocolade. Haal ze voorzichtig uit de chocolade met een vork of lepel en leg ze op een bakpapiertje.
Garneer ze met de overgebleven M&M’s, en zet ze nog voor 1 uur in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden. Het is het wachten echt waard.
Enjoy!
6 Comments
Saskia Velthuizen
30 oktober 2015 at 20:05Check ✅
(Gemaakt door Levi en silver)
Foodblabla
30 oktober 2015 at 20:16Ahhh super! Had je het door, dat ik het was vanochtend? (In witte auto) Silver zwaaide uitgebreid.. Ik deel de foto ff op foodblabla enjoy ! Liefs, Jacq
Saskia Velthuizen
30 oktober 2015 at 20:18Echt? Ik had niks in de gaten! ?
Foodblabla
30 oktober 2015 at 20:23Ja echt! in de straat ….. ;))
Saskia Velthuizen
30 oktober 2015 at 20:24Ja hij vertelt het nu net. Lekker ding is het ook?!
Foodblabla
30 oktober 2015 at 20:27