- Paprikasoep met coquille | FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen © Foodblabla
- Paprikasoep met coquille | FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen © Foodblabla
- Paprikasoep met coquille

Paprikasoep met witte kool en coquille
Een chic soepje!
Ingredients
- 5 paprikas 3 rood 1 geel 1 groen
- 4 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 l groeten-kruidenbouillon
- verse dille
- 1 prei
- een stukje witte kool
- drupje olijfolie
- snufje zout en peper
- 8 coquilles
Ingredients
|
Instructions
- Een paprikasoep zit boordevol heerlijk pure smaken en is nog gezond ook! Begin met het wassen van de paprika’s en maak ze schoon door de zaadlijsten eruit te snijden. Vervolgens snijd je de verschillende kleuren paprika in kleine stukjes. Verhit een grote pan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak hierin de paprika aan. Snijd intussen de tomaten en teentjes knoflook ook fijn en voeg deze toe. Na enkele minuten bakken voeg je ongeveer de helft van de bouillon toe en breng je de soep tot nét onder het kookpunt. Maal in een blender of keukenmachine de soep zo fijn mogelijk. Als het apparaat niet zo groot is, doe het dan in twee delen fijnmalen. Nadat de soep helemaal fijn gepureerd is, zeef je de soep zodat de vliesjes eruit gezeefd worden. Breng de soep op smaak met gesneden verse dille en een snufje zout en peper. De witte kool en prei heel fijn snijden en mengen met reepjes tomaat en paprika. Dit is het groentegarnituur welke je middenin de soep legt. Hier bovenop leg je de gebakken coquilles. Enjoy!
No Comments