BIJGERECHT DOORDEWEEKS VEGETARISCH GERECHT

Pittige Tempeh

Wat een lekker begin van het weekend, vandaag maakte ik pittige tempeh. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder hoe ik dit maakte, het is echt niet moeilijk.

Tempeh

Tempeh

tempeh

tempeh

ingrediënten pittige tempeh

ingrediënten pittige tempeh

Zelf gemaakte Tempeh

Zelf gemaakte Tempeh

Wat is tempeh?

Tempeh is een gefermenteerd voedingsmiddel dat ontstaat door een gecontroleerde fermentatie van gekookte sojabonen met een Rhizopus schimmel. Door deze fermentatie binden de sojabonen zich tot een vaste witte koek.

Tempeh vindt zijn oorsprong in Indonesië waar het waarschijnlijk per toeval ontdekt is door gekookte sojabonen in hibiscusbladeren, die van nature deze Rhizopus schimmel bevat, te bewaren. Tempeh wordt steeds populairder over de hele wereld aangezien mensen mogelijkheden zoeken om hun opname van sojabonen te verhogen. Zij ontdekken dat tempeh veelzijdigheid is en heerlijk smaakt. Vooral vegetariërs en veganisten vinden de vleesachtige structuur en het hoge eiwitgehalte interessant. Het is ook gemakkelijk om tempeh zelf thuis te maken. Zelf tempeh maken geeft grote voldoening, vooral omdat de smaak van verse tempeh overheerlijk is en niet te vergelijken is met deze uit de winkel.

 

 

Zelf gemaakte Tempeh
Pittige Tempeh
Pittige Tempeh
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de tempeh in slaolie goudbruin.pittige tempeh
  2. laat het in een vergiet uitlekken.pittige tempeh
  3. Fruit dan in wat sla- of zonnebloemolie de uien, knoflook en de trassi. Doe dan de sambal, laos, zout en nootmuskaat erbij. Roer alles goed door elkaar en vermeng het geheel nog met de ketjap. Is het te heet, doe er dan nog wat bruine basterdsuiker bij. Eet de tempeh koud. Wij aten er boontjes met kerrie en bruine rijst bij!
  4. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.