Hi foodlovers!
Gezellig! we gaan kaasfonduen, niet uit een pannetje maar uit een pompoen. Wil je voor vrienden of familie echt eens iets origineels op tafel zetten, maak dan deze kaasfondue in een pompoen eens klaar. Na een hap van dit gerecht ben je verkocht!
Enjoy!
I am the melted cheese of desire.
Feel free to double dip
[av_video src=’https://youtu.be/T5idK86FNyU’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2yveub’]
- 1 pompoen naar keuze voor 4 personen
- 1 stokbrood naar keuze
- Groenten om te dippen naar keuze
- Voor de fondue
- 1 sjalot fijngehakt
- 2 el droge witte wijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el maïzena
- 100 g créme friache
- 100 g Cheddar geraspt
- 100 g Gruyere geraspt
- 100 g Emmentaler geraspt
- peper
- 1 handje verse tijm
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 180 graden. Was de pompoen, verwijder het kapje, en schraap de zaden eruit, zodat er een mooie gladde holle ruimte overblijft, zet het kapje terug op de pompoen zet de pompoen in een ovenschaal en bak hem ongeveer voor 20 minuten.
- Meng de maïzena door de 3 soorten geraspte kazen, verwarm in een steelpan wat olie, fruit de sjalot aan en de knoflook, blus af met de wijn en voeg beetje voor beetje de kaas erbij blijf goed roeren totdat alles mooi egaal gesmolten is, roer op het laatst de creme friache erdoorheen, maak op smaak met grove peper en tijm.
- Haal de pompoen uit de oven, giet de gesmolten kaas erin zet het kapje er weer op en bak de pompoen nog eens voor 20 a 30 minuten in de oven. De pompoen kaas fondue is klaar, dip je blokjes brood en of groenten erin, maar schraap ook met een lepel wat pompoen mee langs de kanten , dat is super lekker!
1 Comment
Henk En Agnes Hofstede
23 november 2016 at 16:25Carina Boer