Ingrediënten
- 1/2 fles pompeon geschild, ontdaan van pitten en in stukken van 2x2 cm
- 1 teentje knoflook
- 1 mespunt piment (allspice)
- 1 blik kikkererwten
- 1 sjalotje
- 1/2 bosje koriander
- olijfolie
- voor de dressing
- 1 teentje knoflook
- 2 el Tahin
- 1,5 el water
- 1,5 el olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°. Doe de pompoenblokjes in een kom, kruid ze met zout en piment of peper, giet er een scheut olijfolie over en roer er de knoflook onder. Roer alles goed, zodat alle stukjes pompoen ingesmeerd zijn. Bekleed een bakplaat met zilverpapier en verspreid er de pompoenstukjes over. Bak ze ca. 10 minuten in de oven, tot ze gaar zijn en bruine randjes beginnen te krijgen (maar begin na 8 minuten al te checken of de pompoen niet te zacht wordt). Dit kan je tot een dag op voorhand doen; bak de pompoen dan iets minder gaar zodat je hem weer kan opwarmen zonder dat hij pap wordt.
- Meng intussen de dressing: eerst het citroensap met de look, dan de tahin en het water (neem warm water en meng het eerst apart met de tahin als die te vast is), dan beetje bij beetje de olijfolie, zodat je een gebonden dressing krijgt. Kruid ze bij indien nodig.
- Meng de kikkererwten en pompoen met flink wat dressing. Strooi er de sjalot en de koriander/peterselie over. Lekker als lunchgerechtje met goed brood of in combinatie met andere pittige slaatjes, met een kruidige groene slamix en ook met fetakaas. Enjoy! Bron, jonge sla.
No Comments