DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT VEGETARISCH GERECHT

Pompoenrisotto met cantharellen

25 september 2014

Hallo allemaal!

Vanuit Italië had ik een grote flespompoen meegenomen, en het afgelopen weekend maakte ik alvast een pompoenrisotto met cantharelle en kastanjechampions.

Het is een mooi vegetarisch gerechtje en dit keer  heb ik er geraspte rauwe pompoen in verwerkt.

Het is weer eens wat anders, want de rauwe pompoen geeft een mooie lichte bite aan de romige risotto.

Koken met pompoen dat gaan we zeker nog doen de komende maanden, want ik vind pompoen heerlijk!

Wat maken jullie met pompoen? Ik ben benieuwd.

Enjoy!

fotografie Sander Damen | www.creativephoto.nl 
Pompoenrisotto met chanterellen
Pompoenrisotto met chanterellen
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Risotto met pompoen en chanterellen. Verhit de olie in een wijde pan en fruit de sjalot, doe de risotto erbij en bak de risottorijst 2-3 min tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd ze grof en bak ze 5 min in een andere pan, rasp ondertussen ook de pompoen en zet dit samen even apart.(De pompoen hoeft niet eerst gekookt te worden, want je verwerkt hem rauw door de risotto!) Voeg de wijn bij de risotto en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam opnemen; roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat nieuwe bouillon toevoegt. Schenk bij tot alle bouillon op is. Blijf regelmatig roeren. Kook de risotto zo in 15-20 min. gaar. Schep de mascarpone en de geraspte pompoen door de risotto en warm 1 min. mee. Rasp de Parmezaanse kaas. Ris de blaadjes van de tijm. Neem de pan van het vuur, voeg tijm en de helft van de Parmezaan en de paddenstoelen toe en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep risotto in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover. Buonissima!

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.