DOORDEWEEKS NAGERECHT ZOET

Rabarber dessert

5 mei 2016

Hallo lieve foodlovers!

rabarber dessert _ 03

Je houdt ervan of niet Rabarber. Helaas is rabarber maar een paar maanden per jaar verkrijgbaar. Jammer, want wij zijn er dol op!

De rabarberplant komt uit de duizend knoop familie, waar ook boekweit uit komt. De wat rare uitziende groenten is friszuur van smaak en kan prima verwerkt worden in o.a. in taarten en of desserts.

Wij maakte dit overheerlijke toetje met rabarber, fris zoet, lekker zomers en heel erg makkelijk om te maken…Enjoy!

rabarber dessert _ 02

Tip;

Laat de rabarber een nacht staan in bietensap, dan wordt de rabarber super mooi rood van kleur.

(thx , Sander van Middendorp!)

Rabarber dessert
Rabarber dessert
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de stelen rabarber onder de koude kraan. Trek zo nodig taaie draden van grote stelen en gooi ze weg. Snijd de stelen in kleine stukjes van ongeveer 4 cm Doe de stukjes rabarber, suiker, en 2 eetlepels water in een pan. Laat onder regelmatig roeren 10 minuten koken op hoog vuur. Voeg zodra de rabarber zacht begint te worden de frambozen toe (bewaar een paar frambozen voor het garneren). Laat alles nog ca. 5 minuten koken. Laat het goed afkoelen.
  2. Rooster ondertussen de hazelnoten in een pan of in de oven.
  3. Voor de karamel... Doe 20 gram suiker met 2 el water in een steelpannetje, breng aan de kook en zodra hij licht verkleurd(goudkleur) is doe je de grof gemalen hazelnoten erdoorheen. Haal van het vuur, giet het mengsel op een bakpapiertje en laat uitharden en afkoelen.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel de yoghurt er voorzichtig doorheen, doe het in een spuitzak en houd dit koel.

    Schep de compote in 4 leuke glazen spuit er een toef van de slag/yoghurt room bovenop en garneer met stukjes verkruimelde notenkaramel.

    Serveer dit dessert lekker koel!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.