Hallo lieve foodlovers!
Je houdt ervan of niet Rabarber. Helaas is rabarber maar een paar maanden per jaar verkrijgbaar jammer, want wij zijn er dol op!
De rabarberplant komt uit de duizend knoop familie, waar ook boekweit uit komt. De wat rare uitziende groenten is friszuur van smaak en kan prima verwerkt worden in o.a. in taarten en of desserts.
Wij maakte dit overheerlijke toetje met rabarber, fris zoet, lekker zomers en heel erg makkelijk om te maken…Enjoy!
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- 600 g rabarber
- 60 g frambozen vers of diepvries
- 150 g kristalsuiker
- 20 g kristalsuiker voor de karamel
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g hazelnoten ongezouten
- 150 ml Griekse yoghurt
- 150 ml slagroom
Ingrediënten
|
- Spoel de stelen rabarber schoon onder de koude kraan. Trek zo nodig taaie draden van grote stelen en gooi ze weg. Snijd de stelen in kleine stukjes van ongeveer 4 cm Doe de stukjes rabarber, suiker, en 2 eetlepels water in een pan. Laat onder regelmatig roeren 10 minuten koken op hoog vuur. Voeg zodra de rabarber zacht begint te worden de frambozen toe, laat alles nog ca. 5 minuten koken. Laat het goed afkoelen.
- Rooster ondertussen de hazelnoten in een pan of in de oven.
- Voor de karamel... Doe 20 gram suiker met 2 el water in een steelpannetje, breng aan de kook en zodra het licht verkleurd(goudkleur) meng je de grof gemalen hazelnoten erdoorheen. Haal van het vuur, giet het mengsel op een bakpapiertje en laat uitharden en afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig en spatel de yoghurt er voorzichtig doorheen en houd koel in de koelkast. Schep de compote in 4 leuke glazen en schep er een lepel de slag/yoghurt room bovenop en garneer met stukjes verkruimelde noten karamel. Serveer dit dessert lekker koel!
- Enjoy!
4 Comments
Bernadette Van Duijvenbode
13 juni 2021 at 11:322 eetlepels water voor de caramel is wel heel erg weinig.
Inmiddels 10 eetlepels met aangepaste suikerhoeveelheid.
Jacqueline Sluijter
13 juni 2021 at 20:25hallo Bernadette,
Dank voor je bericht, de hoeveelheid is precies genoeg voor een paar krokante stukjes voor op de rabarber.
als je het rustig laat koken op zacht vuur met 2 el water, niet roeren, amber kleurig laat worden, kan je het daarna op bakpapier gieten en af laten koelen.
hier nog altijd gelukt.
succes
groetjes van Jacq
Pascale
25 april 2023 at 12:58Wat doe je met de vanille suiker?
Jacqueline Sluijter
25 april 2023 at 15:07Hallo Pascale,
Dank voor je bericht.
De vanille suiker klop je met de slagroom lobbig.
Succes met het maken van het dessert , enjoy!
Wat heerlijk verse rabarber.
groetjes,
Jacq