[av_heading heading=’Hallo lieve foodlovers’ tag=’h2′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=’subheading_below’ subheading_size=’25’ padding=’10’ color=” custom_font=” av_uid=’av-250pxp’]
Soms moet je even tijd voor elkaar maken en de liefde vieren met een heerlijk etentje.
[/av_heading]
Zo gingen wij afgelopen vrijdagavond terug naar school, wij gingen namelijk eten bij restaurant het College in Arnhem. Gevestigd in de voormalige muziekschool en in een ver verleden ook de kweekschool voor de lerarenopleiding.
Wij werden zeer vriendelijk ontvangen en omdat we iets vroeger waren mochten wij zelf een tafel uitzoeken, natuurlijk hebben wij eerst even rondgekeken in het prachtig gerenoveerde restaurant. Het college heeft een moderne, gezellige en een relaxte uitstraling. Vanuit alle tafels heb je een fijn uitzicht op de keuken die centraal in het midden staat. Zo kan je precies zien hoe alles bereid wordt door de top chefs!
Achterin het restaurant kan je plaats nemen in een gezellig lichte en sfeervol ingerichte serre met uitzicht op het luxe buitenterras in de stadstuin. Wij kozen ervoor om in de serre te gaan eten, en ook vanuit deze plek kan je precies volgen wat er in de keuken gebeurd en tegelijk ook van elkaar kan genieten.
Sander en ik bestelde eerst een aperitiefje en daarna kozen we allebei het 3 gangen menu. Vooraf kregen wij een heerlijke Carpaccio met spekjes, truffelmayo, nootje een een piccalilly van mosterdzaad. Heerlijk!
Als hoofdgerecht was er vis, namelijk Skrei, een winterkabelkauw, geserveerd met edamame, spinazie, cherrytomaat bosui en een heerlijke misosaus. De sappige malse vis combineerde heerlijk met de mooie verse groenten en de misosaus maakt het plaatje compleet. Als sidedish waren nog heerlijke homemade frieten en mayo. Yum…
Bij het hoofdgerecht dronk ik een glas rode wijn, de Italiaanse Valle reale Montepulciano d’Abruzzo. Deze werd aanbevolen door de spontane serveerster die het wel spannend vond om voor een rode wijn bij de vis te kiezen, daarom heeft ze eerst zelf de combinatie nog even geprobeerd. Hoe tof is dat?
Aangezien ik niet van zoete nagerechten houd was het geen probleem om te kiezen voor diverse kaassoorten als dessert. Sander nam in plaats van de befaamde CheeseCake een ander super lekker nagerecht, dit was echt een knaller van een dessert, een zelf gemaakte luxe “snicker” van Caramel, pinda, chocolademousse en witte chocoladecrisp-ijs.
Eten bij restuarant het College in Arnhem is puur genieten in een relaxte sfeer met heerlijk mooi en puur eten, bereid door gepassioneerde chefs en je wordt er in de watten gelegd door het vriendelijke personeel.
Een echt aanrader voor als je in Arnhem bent en goed wilt eten.
We komen zeker nog een keer terug, en dan met de goede camera 😉 !
Liefs Jacqueline en Sander
3 Comments
Ferry Kleijn Molekamp
13 maart 2016 at 23:54Jullie schrijven dat dit een sfeervolle serre is….Ik vind het net een vissenkom waar je zit te eten. Weinig sfeervol aan of hangen er inmiddels gordijnen in deze glazenbak? 😀😂
Foodblabla
14 maart 2016 at 10:55Hoi Ferry, iedereen heeft zo zijn eigen gevoel bij sfeer..en dat is oké😉!
Wat vond je van het eten?…
Ferry Kleijn Molekamp
14 maart 2016 at 11:03Das waar dat sfeer heel persoonlijk is.
Het is ook geen aanval op jullie recensie mijn reactie.
Het eten was prima niks mis mee, ik denk vanwege de sfeer kwam het eten niet echt tot uitdrukking dat ik echt voortreffelijk vond. Als de sfeer echt goed is dan smaakt het eten ook beter denk ik zo en dat is jammer voor de prijs/kwaliteit verhouding.
Ik zal er niet echt snel meer naar toe gaan, dan ken ik vele andere restaurants die sfeervoller zijn.