Fotoalbum Saal Digital
BLOG

Fotoalbum van Saal digital | review

Samen met Jacq heb ik de laatste jaren veel leuke foto’s gemaakt maar hier hebben wij nooit echt veel van laten afdrukken en dat vind ik jammer. Daarom heb ik gelijk gereageerd op een facebook oproep voor fotograferen/bloggers die een product van Saal Digital willen testen en reviewen. Dus ik heb gelijk een bericht gestuurd en niet veel later kregen wij de uitnodiging om een boek te bestellen.

Dan komt het moeilijkste, welke foto’s ga je gebruiken? Omdat ik het fotoalbum van Saal Digital wil gebruiken als een soort portfolio en natuurlijk voor onze eigen herinneringen heb je een emotionele band met sommige foto’s, je herinnert gelijk de dag en hoe de foto genomen was, en vooral ik, hoe het eten smaakte :). Dus voor het maken van een goede fotoselectie moet je even de tijd nemen.

Voor het ontwerpen van het fotoalbum heb je het eigen programma van Saal Digital nodig, een makkelijk te installeren en overzichtelijk programma geschikt voor niet alleen fotoalbums maar ook voor foto’s kaart, posters, fotocadeau ’s, kalenders en nog veel meer.

[av_one_half first av_uid=’av-9lxl5k’]

Saal Digital mogelijkheden

Saal Digital mogelijkheden

[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-7j3m4o’]

Saal Digital - verschillende templates

Saal Digital – verschillende templates

[/av_one_half]

Bij de fotoalbums heb je diverse mogelijkheden van hardcover tot een spiraal fotoalbum. Voor Foodblabla heb ik gekozen voor een fotoalbum zonder foto op de voorkant maar met tekst en een leder optiek saffierzwart cover, ook hierin heb je genoeg leuke opties. Voor de indeling heeft het programma een aantal templates klaar staan, ben je handig kan je het helemaal zelf doen, maar geef mij maar een template :). Mocht je er niet uitkomen is er altijd een chat mogelijkheid.

Foodblabla Saal Digital fotoalbum

Foodblabla Saal Digital fotoalbum

Met een template kies je het aantal foto’s op een pagina en je hebt een mooi voorbeeld om in vullen. Uiteraard kan je gewoon slepen met de foto’s en alles aanpassen naar je eigen wens. Bij foto’s in te lage resolutie waarschuwt het programma ook!

Samen met Jacq hebben wij nog wel eventjes wat tijd genomen om de foto’s in een leuke volgorde te zetten, je wilt toch een beetje een verhaal vertellen met je eigen foto’s. Eenmaal klaar kan je alles bestellen. Nu heb ik gekozen voor een hardcover A4 formaat met een aantal extra pagina’s. Vier werkdagen later hadden wij het fotoalbum al in huis!

Bij het bekijken van de foto’s ben ik natuurlijk erg kritisch, en de kleuren komen erg goed overeen met mijn (gekalibreerde beeldscherm) en de afdruk kwaliteit is perfect. Bij een paar pagina’s heb ik bewust voor een brede foto kozen om te kijken of de naad van de pagina zichtbaar was en ja dit zie je wel een beetje maar dit is absoluut niet storend. De afdrukkwaliteit, met name de scherpte, is gewoon echt goed, foto’s zijn kleurecht afgedrukt en er zit geen kleurzweem in.

Wat betreft verbeterpunten vind ik het jammer dat er geen optie is om schutbladen te kiezen, dit album moet jaren meegaan en met de pagina’s op elkaar, zonder schutbladen, weet niet ik hoe deze pagina’s er over 5 jaar, na veel doorbladeren en onbeschadigd blijft. Omdat ik gekozen heb om de eerste en laatste pagina ook te bedrukken zie je duidelijk dat dit geplakt is. Het is netjes geplakt, maar je ziet in de foto de rand van de kaft en dat vind ik zonde, het is namelijk een goed product.

[av_one_third first av_uid=’av-5xccqg’]

rand Saal Digital fotoalbum

rand Saal Digital fotoalbum

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-3o9buw’]

1e bladzijze saal digital

1e bladzijze saal digital

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-33svig’]

Pagina fotoalbum Saal Digital

Pagina fotoalbum Saal Digital

[/av_one_third]

Voor wat betreft de kwaliteit vind ik het echt een superalbum en een prima portfolio waarmee wij echt bij onze cliënten kunnen aankomen. Ik raad dit dan ook zeker aan andere mensen aan.

Bedankt Saal Digital voor het mogen testen!

Sander Damen

Fotoalbum Saal Digital

Fotoalbum Saal Digital

Fotoalbum Saal Digital

Fotoalbum Saal Digital

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.