Salade van radijs, tuinbonen en groene tahinsaus
Ingrediënten
- 500 gram gedopte verse of diepvriestuinbonen
- 350 gram kleine radijzen
- 1/2 rode ui, in flinterdunne ringen
- 2 el koriander
- 30 gram ingemaakte citroenen
- sap van 2 citroenen
- 2 el bladpeterselie
- 3 el olijfolie
- 1 tl komijnzaad
- 200 ml groene tahinsaus
- 4 pitabroodjes
- zout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Klop in een kom de tahin met water, citroensap, knoflook en ½ tl zout door elkaar. Het mengsel moet romig en glad zijn. Doe er als de saus te dik is, nog wat water bij. Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie door de saus, proef en voeg zo nodig nog een beetje zout toe. Maal als je de saus in een keukenmachine maakt, alle ingrediënten behalve de peterselie glad. Voeg zo nodig nog wat water toe. Doe de peterselie erbij en laat de machine nog 2 seconden draaien. Proef en breng op smaak met zout. Bereiden ± 10 min. De salade Laat de tuinbonen in een pan met kokend water afhankelijk van het formaat van de bonen 1-2 minuten koken. Giet ze af in een vergiet en spoel ze af in ruim koud water. Druk de bonen met de vingertoppen uit het lichtgroene vliesje. Snijd de radijzen elk in 6 parten en meng ze met de tuinbonen, ui, koriander, ingemaakte citroen, citroensap, peterselie, olijfolie en komijn. Breng op smaak met zout en peper. Stapel de salade als een berg aan de ene kant van elk bord, giet de tahinsaus in een kommetje en zet het naast de salade. Leg er een pitabroodje bij. Bereiden ± 30 min. Enjoy! Bron, delicious
No Comments