DOORDEWEEKS SALADES

Salade van radijs, tuinbonen en groene tahinsaus

Salade van radijs, tuinbonen en groene tahinsaus
Salade van radijs, tuinbonen en groene tahinsaus
Recept Afdrukken
Instructions
  1. Klop in een kom de tahin met water, citroensap, knoflook en ½ tl zout door elkaar. Het mengsel moet romig en glad zijn. Doe er als de saus te dik is, nog wat water bij. Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie door de saus, proef en voeg zo nodig nog een beetje zout toe. Maal als je de saus in een keukenmachine maakt, alle ingrediënten behalve de peterselie glad. Voeg zo nodig nog wat water toe. Doe de peterselie erbij en laat de machine nog 2 seconden draaien. Proef en breng op smaak met zout. Bereiden ± 10 min. De salade Laat de tuinbonen in een pan met kokend water afhankelijk van het formaat van de bonen 1-2 minuten koken. Giet ze af in een vergiet en spoel ze af in ruim koud water. Druk de bonen met de vingertoppen uit het lichtgroene vliesje. Snijd de radijzen elk in 6 parten en meng ze met de tuinbonen, ui, koriander, ingemaakte citroen, citroensap, peterselie, olijfolie en komijn. Breng op smaak met zout en peper. Stapel de salade als een berg aan de ene kant van elk bord, giet de tahinsaus in een kommetje en zet het naast de salade. Leg er een pitabroodje bij. Bereiden ± 30 min. Enjoy! Bron, delicious
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

    FoodBlaBla | De foodblog uit Velp en Arnhem
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.