BIJGERECHT

Sambal van Madame Jeanette

sambal van madame jeanette

sambal van madame jeanette


sambal van madame jeanette
Sambal van Madame Jeanette
Sambal van Madame Jeanette
Recept Afdrukken
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Haal de steeltjes van de pepers en doe alle ingrediënten in een blender of maal fijn met een staafmixer.
  2. Maak op smaak met wat zout, maar kijk uit met proeven, want dit is super heet.
  3. De sambal kun je bewaren in een schone afgesloten pot met een klein laagjes olie eroverheen in de koelkast.

    TIP

    De sambal wordt minder heet als je eerst de zaadjes uit de pepers haalt (kijk uit dat je per ongelijk niet je ogen aanraakt).
Recept Afdrukken
print het recept

13 Comments

  • Reply
    Hanneke van Dorst
    21 augustus 2016 at 13:29

    Oww lekker!!

  • Reply
    Petra Bos
    21 augustus 2016 at 13:47

    Dat ziet er heerlijk uit.

  • Reply
    Dirkje Uiterwijk
    21 augustus 2016 at 15:39

    Jan Bakker

  • Reply
    Alletta Jansen
    21 augustus 2016 at 15:48

    Marijn Dominicus

  • Reply
    Nurdan
    27 september 2020 at 17:57

    Hoelang kun je dit bewaren ?

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      28 september 2020 at 09:18

      hi Nurdan,

      ik zou het in een schoon potje bewaren met een extra laagje neutrale olie, ongeveer 2 tot 3 weken niet langer.

      fijne dag!

      groetjes,
      Jacq

  • Reply
    Allard
    2 april 2022 at 16:59

    Het ziet er heerlijk uit.
    Ik heb het net gemaakt op deze manier. Denk wel dat t geslaagd is.
    Wat ontbrak aan het recept, als ik het goed heb is de bereiding.
    Ik heb nu alles bij elkaar gegooid en in de keukenmachine.

    Dank je wel voor het delen.
    Allard

  • Reply
    Allard
    2 april 2022 at 17:00

    Correctie. Er staat doe alle ingrediënten in een blender.
    Dus het recept is helemaal correct en heerlijk
    Allard

  • Reply
    José
    21 januari 2023 at 20:47

    Ik heb het gemaakt….. SUPER .

    Dankjewel groetjes José

  • Reply
    Robert
    19 juli 2023 at 14:00

    Ik heb het ook gemaakt. Super makkelijk
    Echter wel heel scherp volgende keer xonder de pitjes proberen.
    Wat mogelijk variatie kan zijn is mosterd zaadjes erbij blenden.

    Maar goed bedankt boor het delen

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      9 december 2023 at 10:56

      hallo Robert ,

      goed idee zaadjes weglaten die zorgen voor extra hitte

      groetjes,
      Jacq

  • Reply
    Ankie Halsema
    6 februari 2024 at 16:06

    Dag Jacqueline,
    Dankjewel voor je receptuur. Ik heb het gemaakt maar ik heb alles heel fijn gesneden en een sjalotje gebruikt. Aangezien ik meerdere soorten kerrie’s heb, viel mijn keuze op de roti-kerrie en die van Verstegen. De olie heb ik vervangen voor wok-olie van Conimex voor de extra smaak die deze heeft. Tip: als je eerst alle ingrediënten mixt in een schaaltje kun je je zoutgehalte makkelijker bepalen. De peper doe je er dan later bij. Tip 2: trek een handschoen aan als je niet uren wilt genieten van hele hete vingers. Het ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Ik serveer het straks bij bb&r met zuur en basmati.
    Groeten van Ankie en nogmaals dank

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.