Ingredients
- 10 madame jeanette pepers
- 1 ui schoongemaakt en in stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 flinke el suiker
- rasp van 1/2 citroen
- 1 tl kerriepoeder
- scheutje azijn 25 ml
- scheutje zonnebloemolie 50 ml
- zout naar smaak
Ingredients
|
Instructions
- Haal de steeltjes van de pepers en doe alle ingrediënten in een blender of maal fijn met een staafmixer.
- Maak op smaak met wat zout, maar kijk uit met proeven, want dit is super heet.
- De sambal kun je bewaren in een schone afgesloten pot met een klein laagjes olie eroverheen in de koelkast.
TIP
De sambal wordt minder heet als je eerst de zaadjes uit de pepers haalt (kijk uit dat je per ongelijk niet je ogen aanraakt).
13 Comments
Hanneke van Dorst
21 augustus 2016 at 13:29Oww lekker!!
Petra Bos
21 augustus 2016 at 13:47Dat ziet er heerlijk uit.
Dirkje Uiterwijk
21 augustus 2016 at 15:39Jan Bakker
Alletta Jansen
21 augustus 2016 at 15:48Marijn Dominicus
Nurdan
27 september 2020 at 17:57Hoelang kun je dit bewaren ?
Jacqueline Sluijter
28 september 2020 at 09:18hi Nurdan,
ik zou het in een schoon potje bewaren met een extra laagje neutrale olie, ongeveer 2 tot 3 weken niet langer.
fijne dag!
groetjes,
Jacq
Allard
2 april 2022 at 16:59Het ziet er heerlijk uit.
Ik heb het net gemaakt op deze manier. Denk wel dat t geslaagd is.
Wat ontbrak aan het recept, als ik het goed heb is de bereiding.
Ik heb nu alles bij elkaar gegooid en in de keukenmachine.
Dank je wel voor het delen.
Allard
Allard
2 april 2022 at 17:00Correctie. Er staat doe alle ingrediënten in een blender.
Dus het recept is helemaal correct en heerlijk
Allard
José
21 januari 2023 at 20:47Ik heb het gemaakt….. SUPER .
Dankjewel groetjes José
Jacqueline Sluijter
22 januari 2023 at 15:15Wat leuk om te horen, Enjoy!
groetjes,
Jacq
Robert
19 juli 2023 at 14:00Ik heb het ook gemaakt. Super makkelijk
Echter wel heel scherp volgende keer xonder de pitjes proberen.
Wat mogelijk variatie kan zijn is mosterd zaadjes erbij blenden.
Maar goed bedankt boor het delen
Jacqueline Sluijter
9 december 2023 at 10:56hallo Robert ,
goed idee zaadjes weglaten die zorgen voor extra hitte
groetjes,
Jacq
Ankie Halsema
6 februari 2024 at 16:06Dag Jacqueline,
Dankjewel voor je receptuur. Ik heb het gemaakt maar ik heb alles heel fijn gesneden en een sjalotje gebruikt. Aangezien ik meerdere soorten kerrie’s heb, viel mijn keuze op de roti-kerrie en die van Verstegen. De olie heb ik vervangen voor wok-olie van Conimex voor de extra smaak die deze heeft. Tip: als je eerst alle ingrediënten mixt in een schaaltje kun je je zoutgehalte makkelijker bepalen. De peper doe je er dan later bij. Tip 2: trek een handschoen aan als je niet uren wilt genieten van hele hete vingers. Het ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Ik serveer het straks bij bb&r met zuur en basmati.
Groeten van Ankie en nogmaals dank