Ingrediënten
- 10 madame jeanette pepers
- 1 ui schoongemaakt en in stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 flinke el suiker
- rasp van 1/2 citroen
- 1 tl kerriepoeder
- scheutje azijn 25 ml
- scheutje zonnebloemolie 50 ml
- zout naar smaak
Ingrediënten
|
Instructies
- Haal de steeltjes van de pepers en doe alle ingrediënten in een blender of maal fijn met een staafmixer.
- Maak op smaak met wat zout, maar kijk uit met proeven, want dit is super heet.
- De sambal kun je bewaren in een schone afgesloten pot met een klein laagjes olie eroverheen in de koelkast.
TIP
De sambal wordt minder heet als je eerst de zaadjes uit de pepers haalt (kijk uit dat je per ongelijk niet je ogen aanraakt).
4 Comments
Hanneke van Dorst
21 augustus 2016 at 13:29Oww lekker!!
Petra Bos
21 augustus 2016 at 13:47Dat ziet er heerlijk uit.
Dirkje Uiterwijk
21 augustus 2016 at 15:39Jan Bakker
Alletta Jansen
21 augustus 2016 at 15:48Marijn Dominicus