
Slasoep
Sla over van het weekend?. Maak sla soep.
Ingredients
- 3 kroppen sla
- 1 l groentebouillon
- 2 el sherry of witte wijn
- 1 ui fijngesneden
- peper en zout
- 1 aardappel
- verse bieslook
- crème fraiche
- 2 radijsjes
Ingredients
|
Instructions
- Bak gedurende 5 minuutjes de ui in wat boter totdat de ui glazig is. Voeg daarna uw slablaadjes toe en laat dit bakken totdat de sla helemaal "plat" geworden is. (Het resultaat ziet eruit als spinazie). Schil en snijd u aardappel in kleine stukjes. Voeg nu uw bouillon, de sherry of witte wijn en uw aardappelen toe en laat alles ongeveer 20 minuutjes koken op een laag vuurtje. Kruid het geheel af met wat peper en een beetje zout. Het enige wat u nog moet doen is de soep mixen met een staafmixer of keukenrobot. Zet na het mixen de soep weer terug op het vuur en laat dit nog 5 minuutjes koken. Werk uw soep af met fijngesneden radijsjes, verse bieslook, crème fraîche en ik heb nog wat eetbare bloemetjes gevonden in tuin (geen idee wat het is). Als u de soep voor langere tijd wil bewaren kunt u de soep inmaken in weckpotten. Enjoy!
No Comments