Verhit de olijfolie in een grote braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg het gezouten en verse buikspek toe en bak het vlees in 6 tot 8 minuten aan alle kanten goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en houdt apart.
Voeg de prei en de ui toe aan de pan, samen met de knoflook, tijm, rozemarijn, laurier en wat zout en peper. Laat alles 5 minuten op zacht vuur stoven.
Voeg het vlees weer toe aan de pan, bestrooi met de bloem over en bak nog 3 tot 4 minuten, schenk beetje voor beetje het bier en de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Roer goed, plaats een deksel op de pan en zet 2 uur in de oven, tot het vlees gaar is.
Verhit ondertussen wat olie de boter in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe, bestrooi licht met zout en peper en bak de paddenstoelen voor 5 minuten gaar houdt apart.
Haal de pan na baktijd uit de oven en voeg de gebakken paddenstoelen en de slagroom toe. Roer goed en zet de pan 15 minuten zonder deksel terug in de oven.
Roer op het laatst de gehakte peterselie erdoor, breng indien nodig verder op smaak met zout en peper en serveer met, zoete aardappel frieten en een salade of brood om de saus mee op te dippen.
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.
No Comments