Hi Foodlovers,
Er zijn weer volop asperges verkrijgbaar, heerlijk!
Klassiek bereidt met ham en ei is natuurlijk lekker, maar omhuld met een knapperig tempura laagje en een romig dipsausje nog beter!
Enjoy!
Tempura van Witte en Groene Asperges met Wasabi Crème
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
3 tot 4personen | 5minuten | 3 tot 4minuten | 15 tot 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
3 tot 4personen | 5minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
3 tot 4minuten | 15 tot 20minuten |
- 1 liter zonnebloemolie of archideolie
- 350 g dunne verse groene asperges
- 350 g dunne verse witte asperges
- Voor het tempurabeslag
- 150 g bloem gezeefd
- 200 ml ijskoud bruisend mineraalwater
- 1 el zwarte seseamzaadjes
- peper / zout
- voor de dip
- 1 bekertje créme friache 125 g
- 1 flinke tl wasabipasta
- 4 partjes citroen
Ingrediënten
|
- Verhit de olie in een hoge pan met deksel, tot 180 °C. de olie is goed op temperatuur als je er een paar druppels water bij doet en de olie begint te zingen.
- Schil de witte asperges met een dunschiller en verwijder het stokkerige gedeelte aan de onderkant, de groene asperges schil je niet maar verwijder alleen de onderkant 2 cm.
- Doe de bloem in een kom samen met de sesamzaadjes, en koud mineraalwater en klop alles met een garde goed door elkaar, zorg dat er geen klontjes in het beslag zit, maak op smaak met peper en zout.
- Haal één voor één de asperges door het beslag, frituur de asperges per 4 stuks in de hete olie licht goudbruin en gaar voor ongeveer 2 tot 3 minuten.
- Haal de asperges met een schuimspaan of tang uit de olie, en laat ze op wat keukenpapier uitlekken.
- Meng de crème fraiche en wasabi pasta door elkaar en serveer bij de tempura als dip.
- Enjoy!
No Comments