Hi foodlovers,
Deze volledige homemade vegetarische hartige taart, met een luchtige vulling van kwark, lente-ui en verse kruiden lust iedereen.
Heerlijk met een verse groene salade en een lichte dressing op basis van olie en citroensap.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
6punten | 10minuten | 60minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
6punten | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
60minuten | 15minuten |
- voor het deeg
- 250 g bloem plus een beetjes voor het werkblad en uitrollen deeg
- 150 g Koude Roomboter in kleine blokjes gesneden
- 1 eigeel bewaar het eiwit voor de vulling
- 2 el witte wijnazijn
- zout / peper
- deegroller
- springvorm 25 cm doorsnede
- klont boter om de springvorm mee in te smeren
- voor de vulling
- 1 el olijfolie
- 5 lente uien 3 in ringen gesneden en 2 voor de garnering op de taart
- 750 ml volle kwark
- 150 ml slagroom
- 2 bosjes verse kruiden bijvoorbeeld peterselie en dille
- 4 eieren geluits
- 1 eiwit van het deeg
- 1 teen knoflook geperst
- 2 tl groentebouillon poeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
Ingrediënten
|
- Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar, en kneed net zolang totdat er een mooie bol deeg ontstaat. In het begin is alles heel erg kruimelig met kneden maar dat komt goed. Wikkel de bol deeg in plastic folie en leg voor 15 minuten in de koelkast.
- Smeer de springvorm in met de boter.
- Bak in een koekenpan met een scheutjes olie de in ringen gesneden lente ui aan totdat het zacht en glazig is, haal van het vuur en laat afkoelen.
- Verwarm de oven op 200 graden, onder en bovenwarmte.
- Meng ondertussen in een kom alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en houdt apart.
- Bestrooi het aanrecht of werkblad met bloem en rol met een deegroller dun uit tot een grote ronde plak en bekleed hiermee de springvorm, zorg ervoor dat het deeg aan de zijkant een stuk omhoog komt, ongeveer 4 tot 5 cm hoogte. Prik met een vork de bodem licht in, giet de vulling in de vorm, leg 2 lente uien op de vulling en druk licht aan.
- Bak de taart voor 50 tot 60 minuten in de oven, let op! Als de lente ui te bruin wordt door het bakken dek de taart dan af met wat aluminiumfolie. Haal de taart na baktijd uit de oven en laat hem op een rooster 10 minuten afkoelen voordat je hem gaat aansnijden.
- Lekker met een groene salade naar keuze. Enjoy!
No Comments