FEESTDAGEN HOOFDGERECHT VEGETARISCH GERECHT

Vegetarische pompoenrollade – Kerst vier je met BK

Hi Lieve foodlovers,

Het is bijna kerst en dat houdt bij ons in een feestelijk gedekte tafel, veel kaarsen en gezelligheid! Ik haal mijn mooiste servies uit de kast en als pronkstuk op de dinertafel serveer ik een grote, vegetarische, goed gevulde pompoenrollade opgediend vanuit een prachtige braadslede, Wat een feest!

Kerst zal dit jaar echt anders zijn, maar daarom niet minder gezellig. Samen rond de tafel met mijn familie genieten van een heerlijk kerstdiner en dan proosten we op liefde, gezondheid en samenzijn.

Meestal eten we vlees of vis met de kerstdagen, maar dit jaar doen we het anders en gaan we voor een vegetarisch gerecht, gewoon omdat we dat lekker vinden! En omdat we het stukje vlees op ons bord niet direct missen.

Wat eten jullie met de kerstdagen? Ik ben benieuwd!

BK heeft mij gevraagd om een recept te maken met de BK Superior Triply Braadslede. Dit komt goed uit want ik ben dol op groots uitpakken met de kerst en deze braadslede is uitermate geschikt om een vegetarische pompoenrollade in te bereiden.

BK Superior 3ply braadslede
BK Superior 3ply braadslede

Deze luxe BK braadslede is geschikt voor alle warmtebronnen en juist door de dubbele laag van roestvrij edelstaal, met een laag aluminium ertussen, zorgt het voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Met de Evershine™ technologie blijft de hoogglans body ook nog eens jaren mooi shinen en met een sopje en zachte spons is deze braadslede makkelijk te reinigen.

Voor het bakken van deze goed gevulde pompoenrollade is het fijn dat de pompoen gelijkmatig gebakken en gegaard wordt zonder dat er hotspots zullen zijn. Wil je van het braadvocht en aanbaksels nog een heerlijke jus maken, dan kan je de braadslede rechtstreeks gebruiken op het gasfornuis of op de inductiekookplaat. Deze veelzijdige braadslede heeft als voordeel dat deze gebruikt kan worden voor van alles, van het roosteren van groenten tot het braden van een hele kip of kalkoen. Kortom: deze BK Superior Triply braadslede is gewoon een must in de keuken.

Voor mijn recept gebruik ik niet alleen de BK Superior braadslede maar ook de BK Black Steel koekenpan om alle groenten in aan te bakken. Deze pan is een van mijn favorieten omdat je hier alles goed in kan bereiden, van het bakken van groenten tot het dichtschroeien van mals en sappig vlees. Wil je een stuk vlees of vis nagaren dan is deze BK Black Steel koekenpan ook geschikt om in de oven te zetten.

Vegetarische pompoenrollade - Kerst vier je met BK - 12
Vegetarische pompoenrollade – Kerst vier je met BK
Vegetarische pompoenrollade - Kerst vier je met BK
Vegetarische pompoenrollade – Kerst vier je met BK

Wil jij deze BK braadslede ook bestellen, met mijn kortingscode FOODBLABLAxBK krijg je maar liefst 30% korting op deze prachtige braadslede.

Houd de komende tijd vooral onze socials in de gaten want wij gaan nog meer vertellen over onze ervaringen met de prachtige producten van BK.

Wil je meer Kerst inspiratie hebben, kijk dan eens op de site van BK of van Laura

Dit bericht is een samenwerking met BK.

Vegetarische pompoenrollade - Kerst vier je met BK
Vegetarische pompoenrollade - Kerst vier je met BK
Vegetarische pompoenrollade - Kerst vier je met BK
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 70minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
70minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 175 graden hete lucht.
  2. Snij de pompoen in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden uit de pompoen en leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen voor 40 tot 50 minuten in de oven.
  3. Haal na baktijd de pompoen uit de oven, laat licht afkoelen, en schep voorzichtig met een lepel de zachte pompoen uit de twee helften, zorg dat ervoor dat de randen rondom 2 à 3 cm dik zijn er zorg ervoor dat de schil intact blijft. Hak het pompoenvlees wat kleiner.
  4. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie, bak hierin de sjalot, kastanje champignons en knoflook voor 5 minuten, doe de paprika, pompoenpuree, boerenkool, noten, geraspte kaas, en pesto erbij roer goed door elkaar en maak op smaak met, chilivlokken, peper en zout.
  5. Vul één pompoenhelft met het groente mengsel en leg de tweede pompoenhelft erop. Bind de pompoenrollade voorzichtig dicht met het touw op 4 plaatsen.
  6. Kwast de pompoenrollade in met wat olijfolie leg hem voorzichtig in de met bakpapier beklede braadslede en bak de pompoenrollade voor 15 tot 20 minuten in de oven. Haal na baktijd uit de oven en laat de rollade voor 5 minuten licht afkoelen voordat je hem gaat aansnijden. Garneer de rollade met verse tijmblaadjes en bestrooi met pompoenpitten.
  7. Tip, lekker in combinatie cranberriesaus en een groene salade. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.