Hi Lieve foodlovers,
Het is bijna kerst en dat houdt bij ons in een feestelijk gedekte tafel, veel kaarsen en gezelligheid! Ik haal mijn mooiste servies uit de kast en als pronkstuk op de dinertafel serveer ik een grote, vegetarische, goed gevulde pompoenrollade opgediend vanuit een prachtige braadslede, Wat een feest!
Kerst zal dit jaar echt anders zijn, maar daarom niet minder gezellig. Samen rond de tafel met mijn familie genieten van een heerlijk kerstdiner en dan proosten we op liefde, gezondheid en samenzijn.
Meestal eten we vlees of vis met de kerstdagen, maar dit jaar doen we het anders en gaan we voor een vegetarisch gerecht, gewoon omdat we dat lekker vinden! En omdat we het stukje vlees op ons bord niet direct missen.
Wat eten jullie met de kerstdagen? Ik ben benieuwd!
BK heeft mij gevraagd om een recept te maken met de BK Superior Triply Braadslede. Dit komt goed uit want ik ben dol op groots uitpakken met de kerst en deze braadslede is uitermate geschikt om een vegetarische pompoenrollade in te bereiden.



Dit bericht is een samenwerking met BK.

Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 70minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
70minuten |
- 1 flinke flespompoen 2 tot 3 kg, gewassen maar met de schil eraan
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 150 g kastanjecampignons klein gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 400 g paprika's uit een pot uitgelekt en in stukjes gesneden
- 200 g boerenkool fijngesneden
- 100 g walnoten geroosterd en grof gehakt
- 100 g parmezaanse kaas geraspt
- 1 bakje groene pesto 100 g
- 1/2 tl chilivlokken
- peper en zout uit de molen
- bindtouw
- braadslede
- olijfolie
- voor de garnering
- verse tijm
- 1 handje geroosterde pompoenpitten
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 175 graden hete lucht.
- Snij de pompoen in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden uit de pompoen en leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen voor 40 tot 50 minuten in de oven.
- Haal na baktijd de pompoen uit de oven, laat licht afkoelen, en schep voorzichtig met een lepel de zachte pompoen uit de twee helften, zorg dat ervoor dat de randen rondom 2 à 3 cm dik zijn er zorg ervoor dat de schil intact blijft. Hak het pompoenvlees wat kleiner.
- Verwarm een koekenpan met wat olijfolie, bak hierin de sjalot, kastanje champignons en knoflook voor 5 minuten, doe de paprika, pompoenpuree, boerenkool, noten, geraspte kaas, en pesto erbij roer goed door elkaar en maak op smaak met, chilivlokken, peper en zout.
- Vul één pompoenhelft met het groente mengsel en leg de tweede pompoenhelft erop. Bind de pompoenrollade voorzichtig dicht met het touw op 4 plaatsen.
- Kwast de pompoenrollade in met wat olijfolie leg hem voorzichtig in de met bakpapier beklede braadslede en bak de pompoenrollade voor 15 tot 20 minuten in de oven. Haal na baktijd uit de oven en laat de rollade voor 5 minuten licht afkoelen voordat je hem gaat aansnijden.
Garneer de rollade met verse tijmblaadjes en bestrooi met pompoenpitten.
- Tip, lekker in combinatie cranberriesaus en een groene salade. Enjoy!
No Comments