FEESTDAGEN NAGERECHT

Witte Tiramisu met Limoncello | een Kerstklassier met een Twist

Witte Tiramisu met Limoncello
Witte Tiramisu met Limoncello

Hi foodlovers,

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen zijn. Tijd voor elkaar, tijd om te koken en tijd om lekker samen te eten. Of het nu voor het kerstontbijt, kerstbrunch, kerstdiner of een heerlijke kerstborrel is.

Met de fijne producten van Coop maakte ik deze overheerlijke kerstklassieker de tiramisu maar dan met een “twist”namelijk een Witte Tiramisu met Limoncello.

Ik daag jullie uit om ook een kerstklassieker met een twist te maken en deze voor 28 december te posten op social media met de hashtag #coopkerstklassieker om kans te maken op een KitchenAid pan. Wil je mijn recept van de Witte Tiramisu ook proberen, kijk dan hieronder voor het volledige recept of op www.coop.nl voor meer Kerst inspiratie.

Met kerstavond moeten we helemaal niks en mogen we doen waar we zin in hebben.  
We ploffen samen op de bank, (mijn man, ik en onze hond Brownie) met een te grote warme trui, dragen onze happy-socks en eten Sushi van de sushibar, want er wordt niet gekookt, we kijken foute kerstfilms, en proosten samen op het leven.

Maar op 1e en 2e kerstdag dan is het feest, want dan vieren we dat we geluk hebben dat we de kerstdagen met onze familie mogen vieren. We kiezen niet voor liflafjes maar gewoon voor goed eten, dat voor al met veel liefde is bereid.

En als we de andere dag eten over hebben maak ik daar andere mensen graag blij mee, want dat is dan ook gelijk mijn kerstgedachte. No waste, maar deel jouw geluk en leftovers eens met een ander, want eten verbindt en tovert een lach op ieders gezicht.

Daarom eten we graag als dessert deze verrukkelijke witte tiramisu met limonchello, letterlijk vertaald, trek me omhoog,maak me blij!

……een mooie afsluiting van een heerlijk zalig & gezellig kerstfeest.

Very merry lovely Christmas to you all!

Liefs Jacq

Witte Tiramisu met Limoncello
Witte Tiramisu met Limoncello
Witte Tiramisu met Limoncello
Recept Afdrukken
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de helft van de sinaasappel met een dunschiller, zonder het witte gedeelte van de schil en snijdt de schil in dunne reepjes, doe ze in een steelpan en knijp het sap van de sinaasappel erboven uit.
  2. Voeg de Limoncello en de honing toe en laat het mengsel op laag vuur inkoken tot een siroopje, roer de koude espresso erdoor en houd apart.
  3. Leg de stukjes lange vinger in een schaaltje en besprenkel met de siroop, laat 5 minuten intrekken. Klop de mascarpone, yoghurt en vanille luchtig door elkaar.
  4. Leg op de bodem van ieder glas 4 stukjes lange vinger, schep er een flinke lepel van het mascarpone/yoghurt mengsel bovenop en garneer met 3 a 4 framboosjes. Herhaal dit nogmaals. Strooi er tot slot de witte chocoladerasp overheen en garneer met een takje munt. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

20 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.