Hallo lieve foodlovers!
Soep dat verveeld nooit, daar kan je mij midden in de nacht nog voor wakker maken.
Pompoensoep vind ik echt heerlijk! Maar dit is net even wat anders, namelijk een combi van pompoen en zoete aardappel, en het is hier bijzonder goed in de smaak gevallen!
Wij houden erg van spicy eten dus,voor een lekkere kick bakte ik de groente eerst even aan in wat olie met een lepel ras el hanout, en drizzelde ik sesamolie over de soep, zo werd het een soepje met een Oosters tintje.
“Het is een stevig soepje met een pittig/zoete smaak naar meer!”
Enjoy!
- 1 middelgrote zoete aardappel in blokjes
- 1 klein fles pompoen of een kleine pompoen schoongemaakt en in blokjes
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1-2 teentje knoflook geperst
- olijfolie
- 2 lente-uitjes voor garnering
- 1 el ras el hanout (verkrijgbaar bij Turkse winkels)
- 3 el sesamolie
- 2 el sesamzaadjes licht geroosterd in een pannetje
- 200 ml kokosmelk liefst uit een blikje (die is meestal lekker romig)
- 1 tl chilipoeder
- 800 ml groentenbouillon
Ingrediënten
|
- Schil de zoete aardappel(en), pompoen en snij ze in grote stukken(van de pompoen wel alle zaadjes verwijderen) snipper de ui en knoflook. Verwarm de olie en bak de ras el hanout en chilipoeder mee in de olie voor 1 minuut, en voeg dan alle groente toe en bak nog eens 3-4 minuten, voeg dan de bouillon toe.
- Breng alles aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten koken tot de groente zacht en gaar is. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of een keukenmachine. Zorg ervoor dat alle klontjes eruit zijn, zodat je soep mooi glad is.
- Voeg nu de kokosmelk toe en houdt de soep warm op laag vuur!(soep mag niet gaan koken). Rooster de sesamzaadjes in een hete pan, doe ze in een schaaltje en meng ze door de sesamolie, dit mengsel drizzel je straks over de soep!
- Schenk in soepkommetjes en garneer met een paar lepeltjes sesamolie, fijngesneden lente ui en evt. nog wat kokosmelk.
- Voor wat extra pit kun je altijd nog wat extra chilipoeder eroverheen strooien, dat vinden wij persoonlijk erg lekker, maar het hoeft niet. (Vind je de soep te dik, verdun dan met wat water) Enjoy!
9 Comments
Leonie Holweg
29 september 2014 at 10:49Hmm Lonneke Holweg, deze moeten we eens proberen!
Lonneke Holweg
29 september 2014 at 10:54Yummie!! Doen we!
Karin Van de Merwe-Huizinga
29 september 2014 at 13:16Lekker!
Ria Sluijter
29 september 2014 at 19:52Heerlijk!!x
Elke
5 november 2014 at 11:53ehm.. hoeveel bouillon?
Jacqueline Sluijter
9 november 2014 at 21:16Hoi Elke,
Oeps 🙂
Ik heb recept inmiddels aangepast. Ga maar uit van 1 liter bouillon.
Groetjes,
jacq
Hubert van den Heuvel
21 januari 2015 at 13:37Berbe Jonkheer
Berbe Jonkheer
21 januari 2015 at 13:44Ook lekker 🙂 goed idee!
Ria Sluijter
21 januari 2015 at 20:54Lekker..xx