Hi foodlovers!
Bij koud weer hoort een stevige maaltijd, en stamppot is dan natuurlijk lekker. Maar deze zuurkooltaart met worst is super origineel en nog lekkerder! Serveer deze zuurkooltaart met wat extra pittige mosterd.
Ik maakte deze taart exclusief voor By the Grape, en nu ga ik jullie blij maken met het recept, kom maar op met de kou!
Wijn/spijs tip; Een heerlijke Riesling b.v. de Weingut Julius
”Minerale toets geeft finesse. Citrus, granny smith en rijp geel fruit. De rijke smaak wordt ondersteund met een vleugje honing.” Chantal Driesen, By the Grape
Enjoy
- 2 braadworsten aan één stuk a 500 g (AH)
- 400 g zuurkool afgespoeld en uitgelekt
- 1 pak Brood van Soma Oberlander of Speltkoren AH
- 50 g roomboter
- 1 grote ui in ringen gesneden
- 1 schepje suiker
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
- 1 el tijm
- 1 el Zaanse mosterd
- nootmuskaat
- peper/zout
- 1 springvorm doorsnede 22 a 24 cm
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snij de plakken brood doormidden en houdt apart, breek de eieren in een mengkom doe de, slagroom erbij, kluts met een garde door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Verwarm in een hoge koekenpan de boter en bak de verse worst licht bruin aan beide kanten.
- Haal uit de pan, houdt apart en bak in hetzelfde braadvet de uienringen glazig, voeg de suiker toe en laat de uienringen licht karamelliseren. Voeg de zuurkool toe roer door elkaar en breng op smaak met tijm en peper/zout.
- Bedek eerst de bodem van de springvorm met een paar sneetjes brood, totdat de bodem helemaal bedekt is, en zet dan rechtop en dakpansgewijs de andere sneetjes brood langs de rand in de springvorm. Verdeel de zuurkool over de bodem, leg de worst er opgerold op zodat het past (je houd een stukje over), en giet tot slot het slagroom/ei mengsel eroverheen.
- Zet direct in de oven, en bak de taart voor 45 minuten goudbruin en krokant. Als de taart te snel bruin wordt, kan je hem afdekken met wat aluminiumfolie.
1 Comment
Esther Ross-Veltman
29 november 2016 at 12:57😛mmmmmm