DOORDEWEEKS HARTIG HOOFDGERECHT LUNCH SNACKS VEGETARISCH GERECHT

Broccoli-bloemkooltaart

Deze hartige vegetarische broccoli bloemkooltaart met geitenkaas is  super easy om te maken, en lekker makkelijk  voor doordeweeks of in het weekend!

Serveer de taart met een lekkere tomaten of groene salade, met een simpele dressing van olijfolie citroensap en peper en zout.

Je kan de taart zowel warm als koud eten als lunch, hoofgerecht  of als snack bij een lekker glaasje wijn.

Hier ga je heel erg van smullen, want hij is heerlijk!

4L1Q1111 copy

Enjoy!

Broccoli-bloemkooltaart
Broccoli-bloemkooltaart
Recept Afdrukken
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien in ca. 10 min. Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze. Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet heel goed uitlekken. Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een lab van ca. 30 cm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork voorzichtig gaatjes in de bodem. Verdeel de bloemkool en broccoli erover en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met de crème fraîche met het zout, peper en nootmuskaat. Schenk het mengsel in de vorm. Bak de taart ca. 20 min. in het midden van de oven. Strooi de amandelschaafsel of andere gemalen noten erover. Bak de taart nog ca. 15 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

2 Comments

  • Reply
    Hamide Tosun
    22 augustus 2014 at 17:06

    Lijkt mij heerlijk, maar kun ipv geitenkaas ook andere kaas gebruiken?

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      22 augustus 2014 at 18:39

      hallo Hamide,
      Ja hoor, een andere kaas gebruiken in dit recept lijkt mij geen probleem.
      Bijvoorbeeld een mooie pittige oude boeren brokkelkaas, feta of een buffel morzerella.
      Succes!
      fijne weekend!
      gr. Jacq

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.