Deze hartige vegetarische broccoli bloemkooltaart met geitenkaas is super easy om te maken, en lekker makkelijk voor doordeweeks of in het weekend!
Serveer de taart met een lekkere tomaten of groene salade, met een simpele dressing van olijfolie citroensap en peper en zout.
Je kan de taart zowel warm als koud eten als lunch, hoofgerecht of als snack bij een lekker glaasje wijn.
Hier ga je heel erg van smullen, want hij is heerlijk!
Enjoy!
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 1 kleine broccoli
- 1 kleine bloemkool
- 2 el olie (voor invetten bakblik)
- 150 g zacchte geitenkaas (met honing)
- 4 eieren
- 125 ml crème fraiche
- 1 mespunt zout
- 45 g noten (naar keuze!)
Ingredients
|
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien in ca. 10 min.
Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze. Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet heel goed uitlekken.
Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een lab van ca. 30 cm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork voorzichtig gaatjes in de bodem. Verdeel de bloemkool en broccoli erover en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met de crème fraîche met het zout, peper en nootmuskaat. Schenk het mengsel in de vorm. Bak de taart ca. 20 min. in het midden van de oven. Strooi de amandelschaafsel of andere gemalen noten erover.
Bak de taart nog ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Lekker met een tomatensalade.
Enjoy!
2 Comments
Hamide Tosun
22 augustus 2014 at 17:06Lijkt mij heerlijk, maar kun ipv geitenkaas ook andere kaas gebruiken?
Jacqueline Sluijter
22 augustus 2014 at 18:39hallo Hamide,
Ja hoor, een andere kaas gebruiken in dit recept lijkt mij geen probleem.
Bijvoorbeeld een mooie pittige oude boeren brokkelkaas, feta of een buffel morzerella.
Succes!
fijne weekend!
gr. Jacq