Hallo lieve foodlovers!
Holy muffins! Hebben jullie trek in wat zoets, iets met chocolade, banaan, nootjes en een vleugje koffie, en ben je dol op muffins, maar je wilt een gezondere variant maken?
Maak dan deze healthy choco muffins vol van smaak en met gezonde ingrediënten.
Healthy choco muffin 🙂
Enjoy!
- 2 rijpe bananen in grove stukken
- 150 g dadels zonder pit
- 1 ei
- 200 g speltmeel
- 5 el biologische honing
- 1 el wijnsteenbakpoeder o.a. verkrijgbaar bij, de tuinen
- 75 g cacao liefst rauwe cacao
- 100 g kokosolie
- 100 ml koffie espresso
- 1/2 tl zeezout
- 1 flinke hand gemalen walnoten of andere nootjes die je lekker vindt
- 1 handje havervlokken optioneel
- muffin bakblik of papieren vormpjes
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de dadels in kleine stukjes meng ze met de warme koffie, en laat ze een half uur weken.Doe de banaan, dadels met koffie, kokosolie en ei bij elkaar in een hoge kom en mix het met een staafmixer tot een romig geheel. Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een ander kom, voeg het banaan/dadel ei mengsel bij de droge ingrediënten en vouw het voorzichtig door elkaar. Schep in ieder muffin vormpje 2 eetlepels van het mengsel. Bak in de oven voor 20 a 25 minuten, houdt ze in de gaten!
4 Comments
Wendy Van Ipkens
23 januari 2016 at 15:22Klinkt echt heerlijk
Zohal Rez
29 januari 2016 at 00:20Maryam Maro. Met nootjes. En zaadjes. En beetje choco voor Masuma As. Hahahaha
Masuma As
29 januari 2016 at 07:28Hahahahaa voor ieder wat 😉
Maro Maryam
29 januari 2016 at 23:39De koekjes en zaadjes ’tante’ ^^ but honestly, sounds yummi!