Hallo allemaal!
Het lijkt op gevuld speculaas maar dat is het niet!
Deze gevaarlijk lekkere dadel/kruimelkoek maakte ik in het weekend.
Hij is lekker zoet en smeuïg van smaak, “en het gaat erin als koek!!
Ik heb vandaag maar een stuk mee naar mijn werk genomen voor mijn collega’s, want hier in huis was het niet veilig! :)..
En volgens mij waren mijn collega’s er wel blij mee.
Enjoy!
Alles is verkrijgbaar bij AH!
- 125 g boter plus een beetje voor het invetten v.d. vorm
- 250 g dadels zonder pit fijngehakt
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g donkere basterd suiker fair trade
- 2 el havervlokken
- 1/2 tl kaneelpoeder
Ingredients
|
- Verwarm de oven tot 180°. Vet een lage vierkante bakvorm in (ongeveer 17,5 x 27 x 4 cm diep). Giet 6 eetlepels kokend water over de gehakte dadels en laat ze gedurende 5 minuten zacht worden, en blender ze vervolgens in een keukenmachine tot er een kleverige massa ontstaat. Zeef de bloem en suiker in een grote kom, voeg er de boter bij en roer alles doorelkaar tot een kruimelig deeg, verdeel dit in tweeën en roer door de ene helft de havervlokken. Roer door het mengsel zonder de havervlokken, het ei en de kaneelpoeder totdat er een smeuïg geheel ontstaat, verdeel dit mengsel over de bakvorm en druk aan, daarna verdeel je de dadelmassa erover en tot slot het kruimige deegje(je hebt dan 3 lagen). Bak gedurende 20-25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is. Laat het goed afkoelen en snijd de koek daarna in mooie blokken.
3 Comments
Ria Sluijter
3 november 2014 at 20:33Goed gedaan dochter!!xx
Jacqueline de Graaf
11 januari 2021 at 13:25Bij de ingrediënten staat geen ei vermeld maar wel in het recept.
Gelukkig las ik het recept eerst uitgebreid voordat ik boodschappen ging doen.
Ben benieuwd hoe het wordt!
Corry
8 juni 2023 at 07:17Al twee keer gemaakt heel lekker
Kruimeltopping zou ik een derde doen anders wordt de laag te dik en valt alles eraf