BLOG

Foodblabla test de Grillerette Barbeqool. Barbecueën op het balkon :)

Leuk! Wij mogen de Grillerette Barbeqool Smokeless uitproberen!

Dat wil ik wel, want wij houden allebei van gezelligheid, buiten eten, en een BBQ hoort daar zeker bij. Zelf wonen wij in een appartement met balkon, dus barbecueën wordt dan wel lastig, met name door de rookontwikkeling voor de buren, want je wilt niet dat de buren in een wolk van rook zitten op het balkon.

[av_video src=’https://youtu.be/xqRgNcFtyVg’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-9m2he’]

Het heeft even geduurd, (het weer zat niet mee) maar we hebben hem dan toch eindelijk uitgeprobeerd. Hieronder lees je mijn bevindingen over deze Grillerette Barbeqool.

De Grillerette Barbeqool werkt op batterijen, en heeft een reservoir in het midden voor echte houtskolen, die je met een aanmaakgel laat branden, waardoor vlees, vis en groenten tijdens het bakken toch een grillsmaak krijgt net als op de BBQ, en dat is toch wat je wilt!


Uiterlijk

De Grillerette Barbeqool heeft een luxe uitstraling, is rond, gemaakt van staal in de kleur zilver en zwart, en is geschikt om op een tafel te zetten. De ventilator werkt op batterijen, ideaal want zo kan je hem overal mee naar toe nemen. Hij is licht en heeft een “Qoole” uitstraling als je het mij vraagt! Volgens de papieren kan je hem tijdens het grillen gewoon vastpakken, alleen op de hoogste stand (zoals wij hem hadden) is de Grillerette Barbeqool te heet om vast te pakken. Niet doen dus. Low en slow grillen is toch het beste.

Hoe werkt de Grillerette Barbeqool

De Barbecool werkt op penlite batterijen, dus geen gedoe met snoeren!

In de Barbeqool zit een reservoir voor de houtskooltjes, en deze laat je makkelijk branden met aanmaak gel, die onder de gril zit.

Voorop de Grillerette Barbeqool zit een draaiknop waarmee je ventilator en dus de temperatuur zelf kan regelen, dat is erg handig voor mensen die niet zo gevorderd zijn in het grillen van vlees, dus als je vlees etc. te hard gaat kan je de temperatuur snel omlaag draaien. Op de hoogste stand is de ventilator goed hoorbaar, maar zodat je hem zachter zet hoor je juist het romantische knisperen van de houtskooltjes.

Bovenop de BBQ plaats je de zwarte grillplaat met genoeg plek om meerdere worstjes, groenten enz. op te leggen.


Wat opvalt bij het gebruik

Voor het uitproberen van de Barberqool maak ik 3 gerechten, om zo een goed beeld te krijgen van deze BBQ, persoonlijk vind ik het wel meer een grill i.p.v. een BBQ omdat ik toch het open vuur mis J

Het fijne eraan vind ik dat hij super snel op temperatuur (binnen 3 minuten) is waardoor ik dus gelijk aan de slag kan met bakken.

Ik begin met het in oliën van de grillplaat, dat hoeft maar éénmalig, dan leg ik er wat plakjes Halloumi op en zie gelijk dat de Barbeqool gaat roken, ik moet er wel om lachen, want er staat smokeless op de doos, dus het begint goed 😉 … maar al snel verdwijnt de rook, en ligt de kaas heerlijk te grillen op de plaat en is snel klaar, bij het volgende gerecht moet ik hem maar wat lager zetten 😉

De rookontwikkeling is waarschijnlijk ontstaan door de iets te natte halloumi die ik eerst had droog moeten deppen, waardoor het vocht op de houtskolen is gaan lekken. Een leer voor de volgende keer dus!

Ik maak een heerlijke Vegaburger voor ons beide met de gegrilde halloumi, courgette en een home made tzatziki en we genieten er samen van, in het zonnetje die af en toe door de wolken heen schijnt.

Als de Grillerette Barbeqool eenmaal op de juiste temperatuur is gaat het bakken van de kippenspiesjes erg goed, er is nauwelijks rook te zien en het vlees is snel klaar. De kipspiesjes krijgen zelfs een klein krokant laagje en een heerlijke grill smaak. Ik moet je wel bekennen dat ik de kipspiesjes gelakt heb met smokey BBQ-saus van Santa Maria.

Omdat we ook nog trek hebben in iets zoets, ga ik ananas grillen op de Barbeqool.

Met een lichtvochtig velletje keukenpapier maak ik de grillplaat schoon, en is hij weer klaar voor het volgende gerecht.

De ananasparten bestrijk ik met wat honing, en vervolgens bak ik ze totdat ze aan beide kanten een mooie grillstreep hebben, als ze klaar zijn serveer ik de ananas met, rode besjes, en een flinke lepel yoghurt & munt, echt een heerlijke combo, door het grillen wordt de ananas heerlijk sappig.

Zo kan je heel veel fruit grillen op de Grillerette Barbeqool, gewoon proberen, het is de moeite waard!


Conclusie

De Grillerette Barbeqool is makkelijk in gebruik, geeft niet veel troep, en makkelijk te reinigen. Hij is ideaal om mee te nemen en super handig voor op een terras. Binnen zou ik hem niet snel gebruiken puur omdat sommige producten die je erop legt rook kan veroorzaken.

Ik ga hem veel vaker gebruiken!

Liefs Jacq

Hij is onder andere te koop bij:

https://www.foodandfun.nl/grillerette/

http://www.xenos.nl/koken-en-bakken/barbecue/bbq/grillerette-deluxe-bbq-blauw

https://www.bol.com/nl/p/barbeqool-deluxe/9200000078671963/?suggestionType=typedsearch

Grillen met de Grillerette Barbeqool

Grillen met de Grillerette Barbeqool

Grillen met de Grillerette Barbeqool

Grillen met de Grillerette Barbeqool

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.