Hi foodlovers!
Hebben jullie zin in een schaaltje vol met comfort food?
Met dit recept voor Kokos rijstpap met mandarijntjes maak je zelf in een handomdraai de allerlekkerste kokos rijstpap met een siroop van mandarijntjes.
Wedden dat iedereen zal smullen van deze heerlijke kokos rijstpap.
Easy met de producten van Asian foodlovers.
- Siroop
- 6 clementines mandarijnene
- 1 vanille stokje merg van 't stokje
- 200 g witte basterdsuiker
- 2 steranijs
- 1 kaneelstokje
- rijstpap
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml volle melk
- 200 g jasmijnrijst
- 2 blokjes palmsuiker
- 1/2 tl five spices kruidenmix
- 30 g kokosschaafsel
Ingredients
|
- Begin met het maken van de siroop
Pel 4 mandarijnen en maak partjes, en snijd 2 doormidden. - Pers het sap van de gehalveerde mandarijnen uit boven een steelpannetje.
- Voeg de suiker, merg van vanillestokje (stokje bewaren), kaneelstok en steranijs toe aan sap.
- Breng aan de kook en laat het sap op laag vuur tot de helft inkoken.
- Voeg de partjes mandarijn toe aan sap en laat nog z’n 5 minuten meekoken.
- Voeg het leeg gekraste vanillestokje toe en laat de siroop afkoelen.
- Rooster de kokosschaafsel lichtbruin in de koekenpan .
- Doe de kokosmelk, melk, suiker, five spices kruidenmix en vanillestokje in een grote steelpan en breng aan de kook. Voeg de jasmijnrijst toe en laat het op laag vuur zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt en de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Serveer de rijstpap lauwwarm met de siroop, mandarijntjes en kokosschaafsel.
Enjoy!
1 Comment
Suzanne Luppes-Pieterse
20 februari 2018 at 21:57Lijkt me heerlijk