DOORDEWEEKS LUNCH SALADES VEGETARISCH GERECHT

koolrabisalade met komkommer

Wat een mooie warme dag vandaag, daar waren we wel aan toe, na  al die regen!

Voor vandaag stond er een frisse salade op tafel, met als hoofd ingrediënt de koolrabi. Normaal stoom, bak of kook ik de koolrabi maar rauw in een salade at ik het nog nooit.

De salade is heerlijk verfrissend door de yoghurt en komkommer en combineert goed met bijvoorbeeld,  rozeval aardappeltjes met rozemarijn uit de oven, en een stukje gebakken zalm.

 

(bron, AH)

koolrabisalade met komkommer
koolrabisalade met komkommer
Recept Afdrukken
Instructions
  1. Schil de koolrabi's en rasp ze met een grove rasp. Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg de koolrabi toe. Dek af met vers houdfolie en zet minimaal 30 min. in de koelkast. Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne plakjes, of gebruik een kaasschaaf of keukenmachine. Voeg toe aan de koolrabi en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep op een schaal, verdeel de water­kers erover en besprenkel met de olie. Serveer direct. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

3 Comments

  • Reply
    Hamide Tosun
    6 juni 2014 at 19:35

    Heerlijk! Eigenlijk eet ik hem altijd rauw en nooit gekookt of gestoofd. Weet ook niet goed hoe ik dat zou moeten bereiden.

  • Reply
    Foodblabla
    6 juni 2014 at 21:11

    Mijn moeder maakte er vroeger reepjes van en dan met een sausje. ..jeugdsentiment :)Hamide Tosun

  • Reply
    Ria Sluijter
    7 juni 2014 at 15:05

    Lekker, en dat met komkommer..!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.