Hi foodlovers!
Herfstachtig lekker dat is deze Pompoen paella uit de oven.
Enjoy!
Wijn & Spijs
“Dit hartige en stevige herfstgerecht past perfect bij de krachtige Granza Ribera del Duero. Het fruitkarakter komt helemaal naar voren in de wijn dankzij het zoetje van de pompoen. Het hartige van de Parmezaan laat het geheel mooi samensmelten.”
Verkrijgbaar bij By the Grape
- 1 middelgrote Pompoen
- 250 g risottorijst
- 250 ml groentenbouillon
- 400 ml Wortelsap
- 3 el limoensap
- 25 g paneermeel
- 1 el roomboter
- 3 el olijfolie
- 80 g Geraspte Parmezaan
- 1/2 bosje gehakte peterselie
- peper/zout
- 1 pan geschikt voor de oven
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Meng de paneer samen met 2 el olijfolie, de Parmezaan, peterselie en pompoenpitten door elkaar, en houd apart.
- Was de pompoen, snij hem in parten van circa 1 cm dik en verwijder de pitten, laat de schil eraan zitten.
- Verwarm de pan op matig vuur samen met de boter en 1 el olijfolie, voeg de Risottorijst toe en bak deze voor 1 a 2 minuten, blus af met de bouillon en wortelsap en breng aan de kook.
- Voeg de limoensap toe, strooi de helft van het paneer/kaasmengsel eroverheen en leg de parten Pompoen er in een rondje dakpansgewijs bovenop.
- Bak de Pompoenpaella voor 30 minuten in de oven, haal uit de oven en strooi de rest van het Paneermengsel over de rijst, zet nog even terug in de oven voor een paar minuten.
- Haal uit de oven en strooi er nog wat verse Peterselie overheen.
- Enjoy!
1 Comment
Jolente
14 september 2020 at 19:18Heel lekker! Wat een idee om er wortelsap door te doen, deze ga ik onthouden!