KINDEREN SNACKS ZOET

Popcorn met M&M’s (vanavond alleen de oranje m&m’s gebruiken!)

Heb je zin om vanmiddag samen met de kinderen nog wat lekkers te maken voor bij het voetbal, maak dan deze popcorn snack!

Het is niet zo healty, maar wel heel erg leuk voor de kinderen en erg lekker.

10300041_790840797600645_7208418146785888366_n

Popcorn met M&M's (vanavond alleen de oranje m&m's gebruiken!)
Popcorn met M&M's (vanavond alleen de oranje m&m's gebruiken!)
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een zware pan op middelhoog vuur en vul de bodem met goede scheut plantaardige olie. Wanneer de olie heet is genoeg is (niet roken) , voeg je de mais (popcorn) toe.
  2. Schud om te verdelen, zet dan een deksel op de pan maar sluit de pan niet volledig af zodat de stoom kan ontsnappen. Als de eerste popcorn popt, sluit je de pan helemaal af met de deksel. Schud krachtig om te controleren of de maiskorrels gelijkmatig worden verdeeld. Als je bijna niks meer hoort knallen, neem je de pan van het vuur.
  3. Giet de popcorn in de papieren zak of kom om af te koelen, probeer alle niet gepofte mais er uit te halen en breng op smaak met een klein beetje zout.
  4. Meng de honing en bruine suiker in een kleine steelpan en breng dit aan de kook. Laat het geheel koken gedurende ongeveer 2 minuten, haal de pan dan van het vuur en voeg de roomboter toe. Klop krachtig tot alle roomboter is gesmolten, dan meng je de vanille-extract er doorheen.
  5. Giet onmiddellijk de roomboter karamel over de popcorn en roer met een houten lepel totdat alle popcorn is bekleed. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen en voeg dan de M & M's en amandelen (optioneel) toe en meng dit nog voorzichtig door elkaar. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.