Zoals beloofd post ik deze week een aantal healthy recepten op mijn blog.
Sander heeft het afgelopen weekend abrikozen gekocht om een lekkere snack voor ons te maken. Het recept stond al op mijn verlanglijstje en nu heeft Sander deze voor ons gemaakt.
Het recept is echt de moeite waard om een keer te maken. Misschien een healthy snack voor bij de wedstrijd van morgen.
- 1 dikke plak zachte geitenkaas, zonder korst
- 10 abrikozen
- bosje verse basilicum
- 20 hele walnoten licht geroosterd
- plakjes prosciutto
- zout en peper
- olijfolie
Ingredients
|
- Snijd de abrikozen doormidden, verwijder de pitten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met zout + peper en bak de abrikozen op 350 graden voor ongeveer 10 minuten of totdat ze zacht worden, maar ze moeten nog wel een beetje een stevig blijven!
- Hak de basilicum en voeg toe aan de geitenkaas, samen met wat zout + peper en meng alles goed door elkaar.
- Vul de abrikoosjes met het geitenkaas + basilicum mengsel, en plaats een walnoot bovenop de gevulde abrikoos. Wikkel nu, om elk gevuld abrikoosje een dun plakje prosciutto, en leg ze op een schaal. Enjoy!
1 Comment
Ria Sluijter
17 juni 2014 at 19:53Ziet er heerlijk uit,..