HARTIG SNACKS ZOET

Rabarber Cheesecake | the GUILTY pleasure

[av_one_full first av_uid=’av-5m5ddq’]

Hallo Foodlovers!

SAY CHEESE 🙂 tegen deze overheerlijk guilty pleasure cheesecake met rabarber!

Een zuurtje en een zoetje komen elkaar tegen in deze rabarber cheesecake en dat maakt hem nu zo bijzonder lekker. Normaal ben ik niet zo weg van rabarber, misschien iets uit mijn jeugd maar on top op deze cheesecake is het super lekker.

En hey zeg nu zelf, makkelijk receptje toch?

Have fun met bakken!

Liefs,

Jacq

Rabarber CheeseCake met bloombites

Rabarber CheeseCake met bloombites

[/av_one_full]


 

[av_one_full av_uid=’av-496wb2′]

[av_masonry_gallery ids=’3057,3060,3061,3062,3065,3069,3066,3070′ items=’-1′ columns=’2′ paginate=’pagination’ size=’fixed masonry’ gap=’no’ overlay_fx=” caption_elements=’none’ caption_display=’always’ container_links=’active’ id=” av_uid=’av-2cam6m’]

[/av_one_full]

i want cheesecake

 

Rabarber Cheesecake
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
voor het deeg
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Meng de bloem met gemalen amandelen en poedersuiker in een kom, en daarna doe je de vanille, de koude blokjes boter en het ei erbij. Kneed hier een mooi deegje van, wikkel in plastic folie en leg het deegje een uur in de koelkast.
voor de vulling
  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het een beetje afkoelen (het moet wel vloeibaar blijven). Voor de vulling, meng je het ei, de vanille, de licht afgekoelde gesmolten chocolade, suiker, bloem en de citroenrasp door de zachte roomkaas, roer alles goed door elkaar zodat het lekker luchtig geheel wordt.
  2. Rol het deeg uit met de deegroller tot een plak met een dikte van ongeveer 4 mm en verdeel dit over de rechthoekige taartvorm (met losse bodem) en prik er wat gaatjes in met een vork.

    Verdeel het roomkaasmengsel over het deeg, strijk het glad met een spatel. Snijd de rabarber in gelijke stukjes, en leg de rabarberstukjes er bovenop (druk ze ligt in het mengsel). Ik heb de rabarber niet geschild om zo de kleur te behouden.

    Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven op 180 graden in 30 tot 35 minuten gaar.
  3. Haal de taart uit de oven en laat de hem afkoelen, daarna doe je er de aardbeiensaus overheen, dit gaat heel goed met een kwastje en tot slot versier je de taart met de bloemetjes.

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

18 Comments

  • Reply
    Shannon Kayleigh
    8 juni 2015 at 20:17

    Theresa Gerit McCartan yummm

  • Reply
    Theresa Gerit McCartan
    8 juni 2015 at 20:31

    Yes please ….yum …you wil have to to make it for me

  • Reply
    Esther van Rijn
    8 juni 2015 at 20:49

    Ik weet wel wat ik morgen ga maken! Alleen even kijken hoe ik het suikervrij ga maken voor mijn zoon

  • Reply
    Rabarber Cheesecake | the GUILTY pleasure - LikeFood
    8 juni 2015 at 21:11

    […] bericht Rabarber Cheesecake | the GUILTY pleasure komt van FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]

  • Reply
    Ria Sluijter
    8 juni 2015 at 21:29

    Lekker ziet het er uit,en mooi.xx

  • Reply
    Lourens Trimp
    8 juni 2015 at 21:50

    Jammmmmie!

  • Reply
    Foodblabla
    8 juni 2015 at 21:57

    Hoi Lourens Trimp Zie net dat jij ook op Trek festival heb gestaan…hebben wij jou gemist? Er staat een foto verslag van Trek Utrecht op mijn blog….fijne avond! En ow die cheesecake, is echt te lekker!

  • Reply
    Lourens Trimp
    8 juni 2015 at 21:59

    De wagen Carte Blanche bij de ingang met de Original Cuban Sandwich ;-). Gezien?

  • Reply
    Kenny Brown
    9 juni 2015 at 00:13

    Rob Brown

  • Reply
    Rob Brown
    9 juni 2015 at 07:03

    Lekker Kenny Brown

  • Reply
    Receptenmaker
    17 april 2016 at 22:36

    Het is ook super cool als je de rabarber een nachtje in bietensap laat trekken, dan worden ze nog mooier rood!

  • Reply
    Kim Curre
    5 april 2018 at 17:14

    Lijkt mij een goddelijke combie😋

  • Reply
    Debbie Bodewes
    5 april 2018 at 17:39

    Hmmm lekker! Ik ben gek op rabarber! Op mijn blog heb ik ook een rabarber cheesecake maar die is toch weer heel anders. Zo leuk al die variaties!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.