[av_one_full first av_uid=’av-5m5ddq’]
Hallo Foodlovers!
SAY CHEESE 🙂 tegen deze overheerlijk guilty pleasure cheesecake met rabarber!
Een zuurtje en een zoetje komen elkaar tegen in deze rabarber cheesecake en dat maakt hem nu zo bijzonder lekker. Normaal ben ik niet zo weg van rabarber, misschien iets uit mijn jeugd maar on top op deze cheesecake is het super lekker.
En hey zeg nu zelf, makkelijk receptje toch?
Have fun met bakken!
Liefs,
Jacq
[/av_one_full]
[av_one_full av_uid=’av-496wb2′]
[av_masonry_gallery ids=’3057,3060,3061,3062,3065,3069,3066,3070′ items=’-1′ columns=’2′ paginate=’pagination’ size=’fixed masonry’ gap=’no’ overlay_fx=” caption_elements=’none’ caption_display=’always’ container_links=’active’ id=” av_uid=’av-2cam6m’]
[/av_one_full]
- voor het deeg
- 180 g tarwebloem
- 50 g blanke amandelen fijngemalen
- 50 g poedersuiker
- 1/2 verse vanillestokje of 1/5 tl vanille extract
- 100 g koude roomboter in blokjes
- 1 ei
- voor de vulling
- 50 g witte chocolade
- 500 g monchou (roomkaas) op kamertemperatuur
- 1 1/2 vanillestokje of 1tl vanilleextract
- 1 ei
- 40 g suiker
- 1 tl tarwebloem
- rasp van 1/2 citroen
- voor op de cheesecake
- 5 stengels rabarber kies vooral de rode stengels eruit
- bloemetjes van bloembites verkrijgbaar bij intratuin
- flesje aarbeiensaus bv. van Hero (dessertsaus) voor over de cheesecake
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem met gemalen amandelen en poedersuiker in een kom, en daarna doe je de vanille, de koude blokjes boter en het ei erbij. Kneed hier een mooi deegje van, wikkel in plastic folie en leg het deegje een uur in de koelkast.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het een beetje afkoelen (het moet wel vloeibaar blijven). Voor de vulling, meng je het ei, de vanille, de licht afgekoelde gesmolten chocolade, suiker, bloem en de citroenrasp door de zachte roomkaas, roer alles goed door elkaar zodat het lekker luchtig geheel wordt.
- Rol het deeg uit met de deegroller tot een plak met een dikte van ongeveer 4 mm en verdeel dit over de rechthoekige taartvorm (met losse bodem) en prik er wat gaatjes in met een vork.
Verdeel het roomkaasmengsel over het deeg, strijk het glad met een spatel. Snijd de rabarber in gelijke stukjes, en leg de rabarberstukjes er bovenop (druk ze ligt in het mengsel). Ik heb de rabarber niet geschild om zo de kleur te behouden.
Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven op 180 graden in 30 tot 35 minuten gaar. - Haal de taart uit de oven en laat de hem afkoelen, daarna doe je er de aardbeiensaus overheen, dit gaat heel goed met een kwastje en tot slot versier je de taart met de bloemetjes.
Enjoy!
18 Comments
Shannon Kayleigh
8 juni 2015 at 20:17Theresa Gerit McCartan yummm
Theresa Gerit McCartan
8 juni 2015 at 20:31Yes please ….yum …you wil have to to make it for me
Esther van Rijn
8 juni 2015 at 20:49Ik weet wel wat ik morgen ga maken! Alleen even kijken hoe ik het suikervrij ga maken voor mijn zoon
Foodblabla
8 juni 2015 at 21:34Succes!
Esther van Rijn
8 juni 2015 at 21:39Anders moet ik helemaal alleen op eten. …
Rabarber Cheesecake | the GUILTY pleasure - LikeFood
8 juni 2015 at 21:11[…] bericht Rabarber Cheesecake | the GUILTY pleasure komt van FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]
Ria Sluijter
8 juni 2015 at 21:29Lekker ziet het er uit,en mooi.xx
Lourens Trimp
8 juni 2015 at 21:50Jammmmmie!
Foodblabla
8 juni 2015 at 21:57Hoi Lourens Trimp Zie net dat jij ook op Trek festival heb gestaan…hebben wij jou gemist? Er staat een foto verslag van Trek Utrecht op mijn blog….fijne avond! En ow die cheesecake, is echt te lekker!
Lourens Trimp
8 juni 2015 at 21:59De wagen Carte Blanche bij de ingang met de Original Cuban Sandwich ;-). Gezien?
Kenny Brown
9 juni 2015 at 00:13Rob Brown
Rob Brown
9 juni 2015 at 07:03Lekker Kenny Brown
Receptenmaker
17 april 2016 at 22:36Het is ook super cool als je de rabarber een nachtje in bietensap laat trekken, dan worden ze nog mooier rood!
Jacqueline Sluijter
18 april 2016 at 16:27bedankt voor de tip, dat ga ik zeker een keer proberen! 😉
Kim Curre
5 april 2018 at 17:14Lijkt mij een goddelijke combie😋
Foodblabla
7 april 2018 at 22:08Klopt Kim echt heerlijk
Debbie Bodewes
5 april 2018 at 17:39Hmmm lekker! Ik ben gek op rabarber! Op mijn blog heb ik ook een rabarber cheesecake maar die is toch weer heel anders. Zo leuk al die variaties!!
Jacqueline Sluijter
26 april 2018 at 16:17Heerlijk!