BIJGERECHT DOORDEWEEKS LUNCH SALADES VEGETARISCH GERECHT

Salade met artisjok en bonen

Soms heb je van die dagen dat je echt niet weet wat je moet eten. “Vandaag was zo’n dag!”

Ik heb letterlijk in mijn kasten gekeken wat er nog was en van daar uit ben ik wat gaan maken. Bijna nooit eet ik uit blik, maar peulvruchten en artisjok uit blik vind ik best wel lekker, maar vooral ook makkelijk om in huis te hebben verder had ik nog romeinse sla, paprika (rode en gele), een bosje peterselie en lente ui in de groenten la en in de voorraadkast vond ik blikjes, artisjokken, witte en bruine bonen en een potje kappertjes.

Op de fruitschaal lagen nog tomaatjes, een rood pepertje en een hele mooie citroen, dit was de basis van mijn dressing. Deze dressing is makkelijk te maken,  citroensap mengen met een lepel mosterd, een goede olijfolie, honing, gehakte  peterselie en zout en peper en op het laatst een teentje knoflook uit de pers. Ziezo de dressing was klaar!

Meng de dressing, de fijngesneden lente ui en rode peper en kappertjes alvast door de bonen en zet koud in de koelkast dan krijgen de bonen alvast een heerlijke smaak.

De paprika en artisjok harten heb ik even kort gegrild op een loeihete grillplaat,  voor de smaak,  en een prachtig grilstreepje (het oog wil ook wat!).

Leg alle groenten en bonen op een leuke schaal en drissel er evt., nog wat olie of een restje van de dressing overheen en maak op smaak met wat verse gemalen peper.

Zo aten we toch nog een verassend lekkere salade op een warme zondag in juli.

(foto door Sander)

 

Salade met artisjok en bonen
Salade met artisjok en bonen
Recept Afdrukken
Instructions
  1. Meng de olie met de mosterd en honing en klop dit met een garde tot een gladde dressing, voeg dan de rode peper en peterselie en knoflook toe, en maak eventueel nog op smaak met peper en zout. De dressing is klaar.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.