Shoarmakruiden
Zo maak je zelf een shoarmakruiden-mix. Dat is natuurlijk veel lekkerder en gezonder.
In de kant en klaar zakjes die verkrijgbaar zijn in de winkel zit vaak veel te veel zout en suiker!
En zelf maken is nog leuk ook! Maak gelijk lekker veel en bewaar in een afsluitbaar potje.
Wij hebben zelf kipshoarma gemaakt vandaag, en dan doe ik dat meestal tussen een stuk Turks brood met knoflook en chilisaus eroverheen.
Lekker makkelijk voor het weekend of doordeweeks!
Enjoy!
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl koriander gemalen
- 1/2 tl geelwortel (kurkuma)
- 1/2 tl kruidnagel gemalen
- 1 tl parikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1 tl gemberpoeder (djinten)
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl zout
Ingrediënten
|
- Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden.
Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
Bewaar de kruiden in een afgesloten potje
(Deze hoeveelheid is voldoende voor 500 g fijngesneden kipfilet)
Enjoy!
3 Comments
Kitty Hovestadt
3 september 2014 at 23:05Heerlijke mix. Ik heb deze mix vanavond met kipdijen gemaakt. super
Raymond
2 april 2015 at 22:36lekkere kruidenmix alleen 1 vraag/opmerking, bij gemberpoeder staat erachter djinten. Dit zijn 2 verschillende producten djinten is namelijk komijnzaad, gebruik je dan beide?
Jacqueline Sluijter
3 april 2015 at 19:48Hallo Raymond..
Goed gezien! de djinten weg laten hoor!
Rest v.d. mix gebruiken, succes en Enjoy!
gr,
Jacq