Dit is één van onze favoriete pastagerechten! Spaghetti met Parmezaan balletjes Super easy, en ook de kids zullen hiervan smullen!
recept gevonden op: Njam
- 500 gram pasta
- 500 gram rundergehakt
- 1/2 fijngesneden paprika
- 1 ui
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 800 gram gepelde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 7 el geraspte paramazaan
- 1 ei
- 2 el olijfolie
- 1 el grove mosterd
- 1 el ketchup
- 1/2 tl nootmuskaat
- 2 el bruine suiker
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 el gedroogde peterselie
- zout en peper naar smaak
Ingredients
|
- Maak het gehakt aan met het ei, zout, peper, nootmuskaat, ketchup en de mosterd. Voeg hier de Parmezaanse kaas aan toe, kneed goed door en draai er kleine balletjes van. Verhit de boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en hou deze warm onder folie. Fruit in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Giet de tomatenstukjes erbij en breng op smaak met de basilicum, peterselie, bruine suiker, zout en peper. Doe de gehaktballetjes terug in de saus en stoof alles zachtjes gaar in 20 minuten. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de saus en balletjes.
- enjoy!
1 Comment
Ria Sluijter
15 mei 2014 at 19:58Ziet er goed uit!!