VOORGERECHT

Zalm terrine een heerlijk voorgerecht

14 december 2016

Hi lieve foodlovers!

Ben je nog op zoek naar een lekker voorgerecht? Zoek dan niet langer want, van deze eenvoudig te maken zalm terrine wordt iedereen blij.

Je kan deze zalm terrine al van te voren klaar maken, dus relax en voel geen stress!

Geniet van de Kerst.

Liefs,

Jacq

Wijntip: 

Cameleon Selection Chardonnay

”Subtiel. Niet te koud schenken, moet wat lucht en ruimte krijgen. Begint dan te praten op zachte doch dringende toon. Herinneringen aan Frankrijk, de overtocht naar het nieuwe land Argentinië. De trek de bergen in. Wijn op grote hoogte gemaakt. Galmende appel en peer over een bloemenvallei. Sereen glas voor bij vis, schaal en schelp.” – Harold Hamersma, rapportcijfer 8+ in De Grote Hamersma 2017

”Oneindige geuren en smaken proef je in deze Argentijnse Chardonnay. Floraal, citrus, appel, peer, exotisch fruit, brioche en honing. Lengte, finesse en concentratie. Bijzonder glas!” – Chantal Driesen, By the Grape

 

zalm terrine by the grape uitgelicht
Zalmterrine
Zalmterrine
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe 200 g van de zalm in een foodprocessor samen met de crème fraiche en roomkaas, en meng goed door elkaar. Roer de geraspte venkel erdoor en breng op smaak met de limoensap en rasp.
  2. Bekleed een terrinevorm of een kleine cakevorm met plastic folie. Bekleed ‘m dan met de gerookte zalmplakken. Laat de plakken een beetje over de rand hangen zodat je de terrine later kan dichtvouwen en vervolgens schep je het room/zalm mengsel erin, vouw je de plakjes zalm eroverheen, druk het een beetje aan, en laat het minimaal 1 uur koud worden in de koelkast.
  3. Meng de komkommer met de azijn en suiker, roer door elkaar en laat het een half uur staan.
  4. Drapeer de komkommer op een bordje en leg er vervolgens een plak van de zalmterrine op, garneer met fijngehakte venkeltopjes.
Recept Afdrukken
print het recept

9 Comments

  • Reply
    Brenda Sahl
    18 december 2019 at 15:55

    Kan het zijn dat deze zalm terrine moet worden gemaakt met gelatine? Want ik heb dit recept gevolgd, maar toen ik het uit de koelkast haalde na 4 uur, zakte het als een pudding in elkaar.

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      18 december 2019 at 16:17

      Hallo Brenda,

      Dank voor je reactie, wat vervelend dat het niet gelukt is.
      Ik heb het recept nog even nagekeken, hier zit geen gelatine in verwerkt, maar ik heb hiervoor wel de roomkaas van monchou gebruikt(jij ook?) die is goed stevig!

      deze terinne is sowieso niet stevig, maar als je hem steviger wilt maken zou je gelatine aan het mengsel kunnen toevoegen.

      heel veel succes, en ik wens je fijne dagen!

      liefs,
      Jacq

  • Reply
    Marion
    18 december 2019 at 20:32

    Kan het zijn dat het recept plotseling verdwenen is? Had het bewaard voor kerst, maar sinds er een reactie onder staat zie ik het recept niet meer.

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      18 december 2019 at 20:50

      hoi Marion, ja klopt, er is iets fout gegaan. Wij gaan het voor je oplossen, maar dit wordt pas morgenvroeg. Als je wilt, kan ik je het recept ook even in PDF sturen. Groetjes, Jacqueline

      • Reply
        Marion
        19 december 2019 at 23:04

        Gelukkig, het is weer zichtbaar! Dank je wel.

  • Reply
    Anuschka
    21 december 2019 at 12:52

    Hai ik kan niet zien voor hoeveel personen dit recept is?
    Of kijk ik met mn neus?

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      21 december 2019 at 14:21

      Hi Anuschka,

      bedankt voor je reactie, een klein plakje voor ieder als voorgerecht voor 4 personen 🙂

      fijne dagen,
      groetjes,
      Jacq

  • Reply
    Anuschka
    21 december 2019 at 21:10

    Dankje!
    Ik ga hem zeker maken.
    Denk dat ik hem een dag in de koelkast kan bewaren?
    Groetjes en jij ook alvast fijne dagen!🎄

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.