zusje van sonsbeekmarkt
BLOG

Zusje van Sonsbeekmarkt in Park Presikhaaf

zusje van sonsbeekmarkt

zusje van sonsbeekmarkt

Hoera de Sonsbeekmarkt heeft er een zusje bij!!!

Waar nu de stadswijk Presikhaaf ligt, lag in de Middeleeuwen een landgoed dat “Presinckhof” heette, genoemd naar de heer Presinck die het toen bewoonde. In 1930 kocht de gemeente Arnhem het landgoed en legde in de jaren ’50 het park aan; de vijver dateert al uit de begintijd van het landgoed.

Als klein meisje speelde ik heel veel in dit park, want ik ben opgegroeid in de wijk Presikhaaf.

Natuurlijk is er veel verandert in de loop der jaren, maar voor mij blijft dit stukje Arnhem voor altijd een bijzonder plekje, waar ik veel mooie herinneringen voor altijd koester.

We zien elkaar op; “Het zusje van de Sonsbeekmarkt!”


Arnhem – De maandelijkse SonsbeekMarkt in het Sonsbeekpark behoeft nauwelijks meer introductie. Deze vrolijke mix tussen een streekmarkt en een buitenfestival heeft er nu een heus kleintje bij en wel in Park Presikhaaf. Op 29 maart tussen 11.00 en 17.00 uur vindt hier de allereerste feestelijke editie plaats.

Vervolgens is het zusje van de Sonsbeekmarkt er het hele jaar door op elke laatste zondag van de maand.

Voortaan staan er dus tweemaal per maand kleurrijke kramen en mobiele keukentjes met ‘streetfood’ uit de streek in de stad.

Exotisch tintje
Het Zusje van de SonsbeekMarkt heeft een exotisch tintje, net als de kleurrijke identiteit van de dynamische wijk Presikhaaf. Hier gaan emping en baba ganoush hand in hand en komen vele culturen samen.

Beide locaties zijn mooie ontmoetingsplekken in de buitenlucht om met je familie, vrienden, kennissen of buren te genieten. Of om nieuwe contacten te leggen, onder het genot van een lekker hapje en drankje en met vrolijke muziek en andere optredens.

(bron Arnhemse koerier)
Altijd een leuke sfeer op Sonsbeekmarkt

Er is altijd een toffe sfeer met lekker eten en leuke mensen!

 

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.