Chocolami met kruidnoten en schuimpjes

Hi Foodlovers!

Nog even, en dan komen Sinterklaas en de Kerstman ons weer opzoeken, wat een feest!

En om het nog feestelijker te maken drinken we thee en daarbij eten we plakjes Chocolami (een worst van Chocolade) met stukjes kruidnoot en schuimpjes bij het knapperend haardvuur.

Tip:

Ook lekker met rum en stukjes gekonfijte sinaasappel of anders.

Chocolami - Chocolade worst met kruidnoten

Chocolami – Chocolade worst met kruidnoten


Chocolami met kruidnoten en schuimpjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Chocolami met kruidnoten en schuimpjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
6 a 8personen
Porties
6 a 8personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verkruimel de pepernoten en hak de schuimpjes in kleine stukjes.
  2. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie en roer goed door.
  3. Meng de gehakte kruidnoten en schuimpjes door de chocolade, en zet het mengsel voor 1 uur in de koelkast.
  4. Leg een dubbele laag vers houdfolie op het werkvlak. Schep het afgekoelde chocolademengsel erop en rol tot een worst. Draai de uiteinden strak dicht als een toffee.
  5. Laat de Chocolami minimaal 3 a 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Verwijder de folie, knoop het touw net zoals bij een echte salamiworst om de worst en rol de Chocolami voorzichtig door de poedersuiker.
  7. Plakjes afsnijden gaat het beste met een voorverwarmd mes.
  8. Enjoy!
Deel dit Recept
21 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.